Latest News
Tuesday, March 06, 2012

SPIDERMAN BERATUR AMBIL BANTUAN SARA HIDUP RM500

Sejak Perdana Menteri Malaysia (PM) mengumumkansetiap isi rumah yang mempunyai pendapatan RM3000 kebawah layak untuk memohon skim bantuan sara hidup untuk meringankan bebanan rakyat yang mempunyai pendapatan rendah hingga ke sederhana.

Tapi korang tengoklah punya ramai orang beratur di luar pejabat LHDN (bukan lokasi sebenar) tidak ketinggalan jugak si Spiderman yang mana semasa di temubual beliau juga mendakwa layak untuk memohon bantuan sara hidup yang di war-war kan itu. Tambahnya lagi beliau terpaksa menyara beberapa orang anak yang masih bersekolah yang mana isterinya hanya suri rumah tangga sepenuh masa. Dengan hanya berpendapatan RM700 sebulan tidak mencukupi, tambahnya pula ; "sekarang ni susah dapat job, O.T pon dah kurang.. kes ragut pun dah berkurangan.. pihak polis dah ramai..sana sini mereka menjalankan tugas dengan begitu dedikasi sekali.." Oleh yang demikian selaku Spiderman pon saya terpaksa beratur panjang untuk memohon batuan tersebut... hahaha...
Sekadar ilustrasi | Ehsan : Google.com
Nota: Artikel dan gambar di atas ditulis sendiri oleh pemilik blog ini bertujuan untuk hiburan semata-mata. Tiada tujuan untuk mempersendakan mana-mana pihak.

INCOMING SEARCH TERM :

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

2 comments:

  1. kesian die..jom la kite buat jenayah..haha

    ReplyDelete
  2. ok... jom².. CT jln smbil bwk handbeg... biar PC ragut hikhikhik....

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: SPIDERMAN BERATUR AMBIL BANTUAN SARA HIDUP RM500 Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa