Latest News
Saturday, April 07, 2012

WHEEL SPINNING AUTO BLOGWALKING | GBS WIDGET

AUTOMATIC BLOGWALKING
Setelah mendaki gunung ganang akhirnya aku berjaya siapkan widget GBS ni... untuk pertama kali tak lawa mana pon widget ni... boleh lah di manfaatkan pada yg malas nak taip atau tak tau nak BW ke blog sapa... so biar widget ni buat keputusan kat blog sape dia nak pergi... hahah...

Ni script yang aku edit untuk buat auto blogwalking ke blog warga GBS.. apa yang perlu buat cuma klik "PUTAR SEKARANG!!" dan ianya akan ke blog GBS secara rawak...

 

DEMO


Sila salin kod dibawah dan pasangkan di SlideBar blog korang.



<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"></div> <form method="POST" name="wheel">
<div align="center">
<select name="wheel2" size="8">
<option value="http://silenceblogz.blogspot.com">Potia Casadelarossa</option>
<option value="http://senseiabil.blogspot.com">Nabiel Faan</option>
<option value="http://wancikgumuzik.blogspot.com">Izwan Daddy Cool</option>
<option value="http://hatikubaik.blogspot.com">Mohdhazlan Dreadlock</option>
<option value="http://eksenkemain.blogspot.com">Yuyu Ali</option>
<option value="http://cikteddycorner.blogspot.com">Cik Teddy Conner</option>
<option value="http://kakitulis-ikhanif.blogspot.com">Ik Hanif</option>
<option value="http://info-minda.blogspot.com">Info Minda - Potia</option>
<option value="http://afzalsukasuki.blogspot.com">Mohd Afzal</option>
<option value="http://matahaw.blogspot.com">Mata Haw</option>
<option value="http://shawnrazaleigh.blogspot.com">Shawn Razaleigh</option>
<option value="http://eawiz-skyline.blogspot.com">Cannot Detect</option>
<option value="http://blogger-blog-tutorial.blogspot.com">Polska Hackrew</option>
<option value="http://belog-myra.blogspot.com">Belog-Myra</option>
<option value="http://puncakparis.blogspot.com">Puncak Paris</option>
<option value="http://noornaiemah.blogspot.com">Naiemah Ramli</option>
<option value="http://diarisifroggie.blogspot.com">Aida Omar</option>
<option value="http://aidanatasya.com">Aidanatasya</option>
<option value="http://dnursuffi.blogspot.com">D&#39;nur Suffi Shopalista</option>
<option value="http://emybloggergirl.blogspot.com">CikbOlat BOlat</option>
<option value="http://sayaadilaazizan.blogspot.com">Adila Saddam</option>
<option value="http://katakc0mel.blogspot.com">Asma Liyana</option>
<option value="http://ceritaladiespurple.blogspot.com">Nur Hamizah Ayop</option>
<option value="http://cikkiwis.blogspot.com">Hazira Alias</option>
<option value="http://syahadasubri.blogspot.com">Bug Love</option>
<option value="http://tirahmaganda.blogspot.com">Tirah Zairi</option>
<option value="http://banyaktehkereta.blogspot.com">Cik Tikah</option>
<option value="http://www.cikpipitembam.com">Cik Pipi Tembam</option>
<option value="http://diarikehidupan-saya.blogspot.com">Lea Iswani</option>
<option value="http://my-gibrielify.blogspot.com">Gibriel Adinda II</option>
<option value="http://faezahannahalbaj.blogspot.com">faezahannahalbaj</option>
<option value="http://ceritaladiespurple.blogspot.com">Nur Hamizah Ayub</option>
<option value="http://ainayazidstory.blogspot.com">AiNa My</option>
<option value="http://teesaz.blogspot.com">Aini Nie</option><option value="http://arazua.blogspot.com">Nor Faizah Nurul Akma</option>
<option value="http://dianaazisworld.blogspot.com">Diana Azis</option>
<option value="http://simpangthree.blogspot.com">TheLight OfTriumph</option>
<option value="http://www.faizlaster.com">Faizlaster</option>
<option value="http://blogbudaksengal.blogspot.com">Muhamad Jajam</option>
<option value="http://pelangianoy.blogspot.com">Ainul Zarol Azri</option>
<option value="http://zyraroxx.blogspot.com">BabyZyra Roxx</option>
<option value="http://amelythejoliethefairy.blogspot.com">Amely Afandi</option>
<option value="http://noornaiemah.blogspot.com">Naiemah Ramli</option>
<option value="http://sayetaksukemasam.blogspot.com">Cik Nurul</option>
<option value="http://phatthegreat.blogspot.com">Phat Conner</option>
</select>
</div>
<div align="center"><input type="button" value="Putar Sekarang!"  name="B1" onClick="animate()"></div></form><script type="text/javascript" src="http://silence-blogz.googlecode.com/files/gbs-auto-bw.potia.GBS1.js"></script>

Korang masih boleh edit dan tambah link kawan blogger lain, caranya dengan menambah kod di bawah;
  • <option value="http://LINK.blogspot.com">LINK</option>
  • tambahkan sebelum kod diatas sebelum </select> dan selepas kod </option>
  • Selain tu perkataan pada Button Putar Sekarang! boleh di tukar mengikut kesesuaian dan kreativiti korang la.. terpulanglah nak letak "SPIN NOW!!" ke "BW NOW!!" ke.. apa-apa ajelah yg korang nak. Itu aje..


Kalau dah siap sila save dan cuba try test tengok... itu aje..
Nantikan kemunculan widget-widget yg lain lepas ni.. bergantung pada kerajinan mengatasi kemalasan dalam diri aku... hehe :)..

INCOMING SEARCH TERM :

auto blogwalking, widget blogwalking, spinning blog walking
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

24 comments:

  1. nti siap bgi taw yer..nk tiru..hehe

    ReplyDelete
  2. ok.. sdg sedaya upaya nak siapkan ni... hahaha x saba nak tgk hasilnya

    ReplyDelete
  3. ehehhe 99% dah nak siap.. pasni blh pasang kat blog awk ok... khas untuk warga GBS je

    ReplyDelete
  4. wahhhh bestt..!! tapi kalau di open new tab kan lagi bijak??? boleh kerr wat mcm tuh??

    ReplyDelete
  5. yeay cik dah amek tp cik letak spoiler butto sbb nk jimatkan ruang..hehe
    mekaseh potia =D

    ReplyDelete
  6. mesti boleh WAn.. tp sedang mencari solution gak ni nak wat open new window bila dah siap spin tu...

    ReplyDelete
  7. perghhh...hebatlah widget ni.

    ReplyDelete
  8. perhhh asek kena blog kita je...hebak mung...macehhhh

    ReplyDelete
  9. kita tempek dulu kat blog ^^ sementara boleh online nie :) tq potia..

    ReplyDelete
  10. potia... terbaik la widget ni.~! nnti aina nak amek ea. :)

    ReplyDelete
  11. fuyoo... veryy the indrecible..!! betul ke aku eja... ? trimas :))))

    ReplyDelete
  12. hakhak Teesaz.. belasah je apa2 pon blh hekheke

    ReplyDelete
  13. pehh!sedih..link blog wa takde..wa pun Geng Blogger Sengal gak! T_T

    ReplyDelete
  14. articles and post your blog is very interesting, thanks for the info, I will visit again later to see your next posts and articles ...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. Entry dan benda yang menarik, Tetapi kenapa apabila letak linkblog dalam tu dia tak detect reciprocal link atau pun backlink.

    So, bots xkan crawl link2 di dalam tu. Benda ni sama jer macam misterlinky dimana ia tidak memberi backlink.

    Tetapi bagus untuk orang yang rajin blogwalking.

    ReplyDelete
  17. tiada niat lain benda ni di buat.. sekadar mengumpulkan rakan blogger supaya memudahkan blogwalking... itu sahaj.. terima kasih sudi singgah dan komen

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: WHEEL SPINNING AUTO BLOGWALKING | GBS WIDGET Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa