Latest News
Monday, April 16, 2012

WIDGET CALENDAR FOR BLOGGER | MALAY VERSION

WIDGET CALENDAR FOR BLOGGER | MALAY VERSION

Salin code di bawah dan pasang di sidebar blog anda.

<script language="JavaScript" src="http://silence-blogz.googlecode.com/files/calendar-malay-ii.js">
</script>

Cara-cara masukkan widget calendar adalah seperti berikut;
  1. LOGIN TO DASHBOARD.
  2. PAGE ELEMENT.
  3. CLICK ADD GADGET.
  4. HTML/JavaScript Add
    Add third-party functionality or other code to your blog.
Kemudian Paste kod di atas di dalam kotak HTML tersebut, dan klik butang SAVE/Simpan.

DEMO


Siap !!.. selamat mencuba.

INCOMING SEARCH TERM :

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

2 comments:

  1. terbaik betul kawan aku sorang ni...mcm2 widget dia ada rasa kerdil sgt aku nak banding dengan potia

    ReplyDelete
  2. olololo... Phat slow2 la ok... aku pon mcm ko gak...blog aku ni pon bkn org suka nak dtg... nak harap org online kat sini lebih dari 3org dlm satu2 masa jgn mimpilah... buat entry pon org bkn nak baca dan apatah lagi nak komen... so aku puaskan hati aku sendiri dgn buat widget2 mcmni... dpt gak tolong kawan2..tp kawan2 bkn nak pon pakai widget2 ni semua.. so aku buat je jugak... syok sendiri pon x apa asalkan aku puas dgn apa yg aku buat... aku dlm proses nak buat byk lagi widget...

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: WIDGET CALENDAR FOR BLOGGER | MALAY VERSION Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa