Menu
 

potia casadelarossa potia casadelarossa Author Author at www.blogger2u.com
Title: CONTEST TOP REFERRER DAPAT FREE DOMAIN
Author: potia casadelarossa
Rating 5 of 5 Des:
Salam hormat semua, Silenceblogz buat pertama kalinya mengadakan contest ataupun peraduan yang di beri nama CONTEST TOP REFERRER DAPAT F...

Salam hormat semua,

Silenceblogz buat pertama kalinya mengadakan contest ataupun peraduan yang di beri nama CONTEST TOP REFERRER DAPAT FREE DOMAIN ke SilenceBlogz bagi memenangi satu DOMAIN PERCUMA (free Domain Dot com).



Apa itu domain?

Menurut wikipedia :

"A domain name is an identification label that defines a realm of administrative autonomy, authority, or control in the Internet. Domain names are hostnames that identify Internet Protocol (IP) resources such as web sites. Domain names are formed by the rules and procedures of the Domain Name System (DNS)."

Translated : google translate:-

"Nama domain adalah label pengenalan yang menentukan alam autonomi pentadbiran, kuasa atau kawalan dalam Internet.Nama-nama domain adalah nama host yang mengenal pasti Protokol Internet (IP) sumber-sumber seperti laman web.Nama-nama domain yang dibentuk oleh kaedah-kaedah dan prosedur Sistem Nama Domain (DNS)."
Contoh:
http://www.blogger.com - ini adalah domain.
http://www.namaBlogKorang.com - ini la domain.

Contest ini tidak sesusah spertimana korang join contest yang pernah korang join tu.. kenapa aku kata macamni?

SEBAB-SEBAB :
  1. Tak perlu tag sesiapa.
  2. Tak perlu follow blog ni. (follow satu kelebihan)
  3. Tak perlu like fan Page pun. (Like satu kelebihan)
  4. Tak perlu keluar duit langsung untuk beli domain. (aku belikan untuk korang, nama pun hadiah.)
  5. Tak perlu apa-apa yang perlu.  (kalau perlu satu kelebihan
SYARAT-SYARATNYA :

  • Terbuka kepada semua blogger. (perlu memiliki blog.)
  • Aktif berblog.
  • Tak lokek untuk meninggalkan jejak/komen di Silenceblogz.
  • Mesti peramah, dan tidak sombong serta tidak kaya rajin bertandang kemari.
HADIAH :

  1. TEMPAT PERTAMA - Satu Domain PERCUMA BESERTA REVIEW BLOG ANDA.
  2. TEMPAT KEDUA - 2 MINGGU MENJADI BLOG OF THE WEEK BESERTA REVIEW BLOG ANDA  di SilenceBlogz.
  3. TEMPAT KETIGA - 1 MINGGU MENJADI BLOG OF THE WEEK  BESERTA REVIEW BLOG ANDA di SilenceBlogz.
APA PERLU ANDA LAKUKAN?

  • Bergantung kepada kreativiti korang lah.. boleh buat entry pasal contest ni. Sebab bila orang baca benda ni kat blog korang, secara tak langsung diorg akan datang kesini untuk mendapat keterangan lanjut. So disitu anda dapat satu uniq referrer.
  • Boleh buat review pasal SilenceBlogz.
  • Jemput rakan anda ke blog anda supaya klik link/Url blog ni yang anda pasang di blog. Di situ juga anda dapat 1 uniq referrer setiap satu klik.
  • Lain-lain cara bergantung kepada selera anda sendiri bagaimana.

Top referrer akan di nilai pada akhir contest ini. tarikh tamat 20/7/2012.
Selamat mencuba !!!

Sape-sape yang dah join sila nyatakan di ruangan komen. nyatakan apa yang sudah anda lakukan?

Tips Nak dapat referrer dengan cepat : Masuk ke blog anda dan klik link blog ni di blog anda. So anda kena buat link blog ni di blog anda. kalau nak dapat lebih banyak lagi referrer buat satu entry dan biar orang lain yang klik datang ke SilenceBlogz. Setiap klik anda dapat 1 refferrer.


CONTEST TOP REFERRER DAPAT FREE DOMAIN
KINI SUDAH BERMULA.. !!!

About Author

CARA BUAT DUIT DI BLOG

Propellerads

Post a Comment Blogger

  1. wa dah buat semua tu baru lu nak buat contest -__-'

    ReplyDelete
  2. memang satu entry gua komen dua tiga ploh kali kang. potia, gua kan berblog lama dah, so dari blog lama di ambil kira tak? hahhaa

    ReplyDelete
  3. PE MAKSUD LU? wa x penah lagi buat kontest sebelum ni... lu join lu ada potensi nak menang... sbb lu dok atas skrg.. tp lu nak ke join contest gini gaya..

    ReplyDelete
  4. lama baru wa x kira... yg penting top referrer wa nak cari... ekekek

    ReplyDelete
  5. Hikss gua nyer viewer tak banyak pon T_T

    ReplyDelete
  6. Erk..Potia pun dah wat contest? alamak..diana punya blog tak meriah sgt la potia..Anyway, selamat ber'contest'..klu diana rasa nak join nanti, diana khabar2 ke potia k.. :)

    ReplyDelete
  7. TAK PERLU MERIAH LA KAK... saya x cari blog meriah.. saya cari fererrer jek... kerap dtg sini bertambahlah referrer...

    ReplyDelete
  8. weh menarik ni potia.cenggini punya segmen la baru aku bersemangat nak mengejoinkan diri :D

    buat review ea?

    ReplyDelete
  9. wah!! clap..clap.. dasyat tu potia punya hadiah.. erkk.. kena gigih promote blog potia gini nie. kekeke.. dah la tak pandai nak reka ayat.. wawawa...

    ReplyDelete
  10. @Muhamad Azamwa rasa nak ketok jek kepala lu jajam.. ahkahak.. ni bkn contest viewing terbanyak... si sape buat referrer terbanyak jd pemenang... ni bermakna bukan lu jek yg kena buat uniq ke keblog ni... lu buat link contest ni kat blog lu dan sape2 klik dtg sini otomatik lu dpt refferer..

    ReplyDelete
  11. @Diana Azistu lah.. rasa kecik jek bila buat contest... mcm x ada org nak join jek... :'(

    ReplyDelete
  12. @Aida Omar ala aida ni... bila lg nak sedekah kat member2.. tuan blog x lama lagi la kot nak tukar ke DOT COM

    ReplyDelete
  13. perhatian perhatian. wa joing ok. gua adalah sikit2 promote blog lu. tapi tak sehebat MK syahir lagi T___T

    ReplyDelete
  14. macam mana nak join, x faham T__T

    ReplyDelete
  15. wa join..lu dah tau kan bro?

    ReplyDelete
  16. @LaLa mhdnorcara senang buat 1 entry pasal ni dan buat link ke sini... bila org klik kat link tu automatik lala dpt referrer.. selamat mencuba..

    ReplyDelete
  17. @Mk Syahirwa tau lu join... sbb tu lu buat entry kan.. lu byk pengaruh... klu lu menang kontest ni wa pon nak ber DOT COM jgk la.. hakahhak wa jeles dgn lu tau

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. nice entry ! gud luck ! :)

    ReplyDelete
  20. bro aku join nanti k..

    ReplyDelete
  21. dah siap esok aku publish support kwn2

    ReplyDelete
  22. mcm nak join.. tarikh tutup bila ni?

    ReplyDelete
  23. @Bobojoin je bobo.. bukan ke ko dah ada domain.. ekeke

    ReplyDelete
  24. http://phatthegreat.blogspot.com/2012/07/contest-top-referrer-dapat-free-domain.html

    wei aku join.. x menang pun xpe janji suport kawan2

    ReplyDelete
  25. mr potia. knal aku lagi tak. aku dah join jugak. tgk sini

    http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/07/contest-top-referrer-dapat-free-domain.html

    ReplyDelete
  26. nak join la..mana la tawu saya pemenang :)
    http://allaboutcikfiestory.blogspot.com/2012/06/contest-top-refferer-dapat-domain-free.html

    ReplyDelete
  27. saya join :D

    http://chocollyheart.blogspot.com/2012/07/contest-top-referrer-dapat-free-domain.html

    ReplyDelete
  28. eh, xjumpe chatbox la... nak tanye... nak join contest x? mcm cantik jer banner tuh

    contest bernilai rm200 tuh :)

    ReplyDelete
  29. http://eisyasecret.blogspot.com/2012/07/contest-top-referrer-dapat-free-domain.html

    ReplyDelete
  30. Auchakk! Saya turut joinn . http://hafizatulasyrinz.blogspot.com/

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

 
Top