Latest News
Sunday, September 04, 2016

Rumah Tiny Sempit Tapi Menakjubkan

Rumah Tiny Sempit Tapi Menakjubkan | Bayangkan hidup dalam ruang yang luasnya hanya 168 kaki persegi, 14 kali lebih kecil daripada rumah purata Amerika. Itulah realiti untuk satu keluarga, bagi tahun yang lalu, telah tinggal di yang di gelar "Rumah Tiny" mereka yang terletak di pergunungan luar bandar Virginia. (Artikel ini ditulis pada 20 Jun 2012)


Rumah Tiny
salah satu Tiny House - bahagian luaran

Di sinilah, mereka berkata bahawa mereka telah benar-benar mempelajari bagaimana berjimat dengan lebih banyak lagi. Malah, dalam masa satu tahun sahaja keluarga telah berjaya menyelamatkan kira-kira $ 3,000 sebulan mengurangkan saiz adalah salah satu cara yang terbaik.


Rumah Tiny Kecil Tapi Menarik
Bahagian dalaman Tiny House

Langkah itu bermula apabila, suami Karl beliau dan dua anak muda Archer dan Ella mereka telah dipaksa untuk memberikan rumah  1,500kaki persegi tahun lepas kerana kekurangan kewangan. Hari dan Karl memutuskan untuk tidak membeli. Secara literal, dengan membina rumah baru mereka kecil dengan hanya $ 13.000 dalam bahan-bahan yang didapati di Craigslist.

Karl yg tahu serba sedikit pasal pertukangan ni banyak belajar dari ibu bapanya ketika di masih kecil lagi. Rumah Tiny adalah sementara. Matlamat akhir, mereka berkata, adalah untuk menyelamatkan wang dan cmukup untuk satu hari membina rumah yang lebih besar, yang 100% bebas gadai janji. Dan dengan jumlah yang mereka telah diselamatkan setakat ini mereka adalah benar, mengikut jadual untuk berbuat demikian.

Sumber : Main page of yahoo.com


Nota : Nak tengok "Tiny House" yang lebih menarik sila search Google..

INCOMING SEARCH TERM :

Rumah Tiny Kecil Tapi Menarik, rumah tiny, tiny house
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

11 comments:

  1. biar betik.. kecik gila kot rumahnya tak padan dengan bilangan orang yg ada.. hui! memang gila. hahaha.. terlalu jimat la pulak..

    ReplyDelete
  2. @Aida Omar dorg byk aktivity kat luar rumah..mcm mkn kat luar.. dlm utk tidur mandi berehat pon kat bawah pokok.. extream dorg ni.. i like...

    *even sy sendiri pon suka kehidupn mcmni... rasa nikmat dunia... baru kita blh nikmati hidup ni seadanya...

    ReplyDelete
  3. kecil tapi macm comel la plak..kalau ade jual tuk buat main mak2 dulu aku soh ayah aku belikan haha

    ReplyDelete
  4. comey giler rumah kecik tu.
    nak suh ayah buat satu rumah kecik camtu, haha

    ReplyDelete
  5. mohon buat kat wa sebijik woihh!

    ReplyDelete
  6. fuhyooooo...mencabar betul idop :D

    ReplyDelete
  7. Cantik dan comel rumah itu !

    ReplyDelete
  8. sesak nafas aku dok dlm rumah ni hahaha

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Rumah Tiny Sempit Tapi Menakjubkan Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa