Latest News
Saturday, June 16, 2012

Review Blogger: Designer Wanita Yang Ohsem !!

Salam hormat, hmm.. macam mana nak mulakan ye.. tak pernah nak review pasal blog orang ni.. tapi menda ni dah lama dah aku nak buat.. bukan pe.. aku sebagai penggiler bab-bab coding ni berasa kagum sangat-sangat bila ada designer di kalangan pompuan..bukan senang nak jumpa walaupon aku percaya ramai kaum hawa ni yang pandai coding.. tengok dia punya design blog Perghhh!!! ohsem habis.. dulu-dulu first time bergelumang dalam kancah politik Blogger ni.. aku ada lah singgah sekali ke blog ni.. sekali tengok ni bukan calang-calang blog ni.. (sekarang dah selalu lah sbb dah kenal)

Bagi web designer dan coder di luar sana (betul ke ni) isi sesebuah web atau blog dah jadi nombor dua.. yang penting design blog tu cantik dengan warna yang menarik serta bersesuaian itu lah keutamaan pembaca.. (itu kata aku la).. rasanya korang pon setuju kot.. kalau konten bagus tapi blog tak kemas, warna, serta susunan kurang teratur spoil jugak nak membacanya kan? apatah lagi kalau blog tu jenis cerita pasal peribadi memanjang.. gi dating pon pon nak citer dalam blog.. dari last entry sampaikan ke entry terbaru.. lain lah blogger retis..

Opss !!! terlebih suda.. masing masing punya citarasa masing-masing kan? apa isi blog itu hak asasi masing-masing lah kan..

Panjang tol lah mukahdimahnya.. eja pon tak betul dah gamaknya.. ni lah blog yg aku maksudkan.. korang pon kenal dia adalah blog DIARI SI FROGGIE si pencinta KATAK PISANG KALER IJAU.. ekekeke..

Nampaknya dah tukar header baru pulak.. yerlah orang terer design sendiri..kan? di fahamkan blog ni di design 100% dari pemiliknya iaitu AIDA OMAR.. ni header terbaru blog beliau..
Header Diari Si Froggie
Ni Contoh Title sidebar blog beliau

Footer blog Beliau
Nota : Blog beliau antara inspirasi bagi aku untuk terus mengedit blog ni.. ekekek... Sila ke blog beliau sendiri kalau nak tahu.. (macam warna-warni entry aku kali ni..)

INCOMING SEARCH TERM :

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

9 comments:

  1. kaak aida slap2 kite same lhaa pncinta KATAK ! ekeke

    ReplyDelete
  2. @Acik Ain
    oooo.. ni geng katak la ni ye?? agak2 berani ke dgn katak?

    ReplyDelete
  3. eyhh , ain puteri katak lhaa . tngah tnggu putera katak lee nie . ekeke

    ReplyDelete
  4. Ooo cik aida omar kita nie... aku pon heran lah cemana la dorg edit coding tu sampai jadik cenggitu... aku bab2 coding ni memang failed lah...

    ReplyDelete
  5. la aida ke? haha.. adui tak sangka la pulak.. mcm ne pun thankz potia sudi jadikan blog aida sebagai sumber inspirasi potia.. malu shaye :P tapi kan aida dah tuka title sidebar, footer, dan header yg baru.. hik3.. nanti aida masukkan review potia nie dalam ruangan menu sebelah blog aida.. ea.. :) thankz potia syg potia la.. ^^

    ReplyDelete
  6. @Aida Omar uiks.. bkn ke header , title (lama lagi).. footer (lama lagi)..
    header je kan yg baru? yg penting x nampak border tu yg mahal tu.. aida guna HEX color or used images background? ala yg kaler ijau tu?

    ReplyDelete
  7. @PotiaCasaDelarossa Baru dah la amy.. hehe.. ada corak2 sikit tambah. rasanya kan aida macam salah faham la amy.. pasal border tu.. hanya template amy je kot.. coz aida guna template denim memang kalau tukar background memang tak de border macam nie.. melainkan kalau kita design sendiri nak adakan border tu. hehe..

    ReplyDelete
  8. @Aida Omarsebenarnya border tu terjadi sebab pemisah antara images background dgn color kod.. yg ijau tu guna color kod bkn image background.. dan yg atas sekali tu adalah images

    ReplyDelete
  9. ct nk edit xder mse lg nk belajar..hehehe...untung ler pandai coding ni :D

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Review Blogger: Designer Wanita Yang Ohsem !! Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa