Latest News
Tuesday, July 31, 2012

HATI AKU SETENANG CIPTAANNYA

Pagi ni aku keluar rumah seperti kebiasaanya, biasa aku agak lewat.. pagi ni 6.45am aku dah start enjin kereta.. Sambil tu dengar radio dan teruskan perjalanan ke destinasi aku pagi ni..

Pagi ni aku rasa lain sangat.. pagi ni aku rasa adalah pagi yang sungguh ohsem.. sebab pagi ni aku rasa tenang sangat.. Saat aku lalu di area Embassy macam selalu, aku rasa macam lain sangat.. yerlah jam 8.15am masa tu aku rasa macam baru pukul 6.30am jek.. redup + gelap jek.. angin bertiup macam sejuk jek aku tengok (tingkap tutup..) yang buat pagi ni lain kenapa? lain sebab pagi ni kabus tebal tak macam biasa.. Kiri kanan jalan pokok buat bertambah ohsem.. dah jadi macam bumbung.. Bertapa indahnya ciptaanNya..

Lagu plak time tu macam sama dengan suasanan pagi ni.. rasa tenang sangat pagi ni.. rasa macam aku berada kat tempat ni pulak.. adeh macam teringat kisah lama pulak.. bila teringat... mulalah aku jadi lain... mulalah ada entry macam ni.. sedangkan kat blog aku ni jarang ada entry yang sentuh bab peribadi ni.. tapi WHY NOT aku share kan.. rasa lepas segala-galanya... hmmm... Aku macam teringat kisah silam pulak.. adeh... Ya Allah kuat kanlah hati aku ni seperti mana Kau memberikan aku sedikit ketenangan pagi ni...
Masa kat sini dulu aku selalu lepak kat tepi jalan.. sedut nafas dalam-dalam kat sini... tapi semua tu tak mungkin berulang lagi... perghh!! bergenang plak air mata... eh! batal puasa tak? tak sengaja.. ah!!! jiwa kacau... kenapa ye aku ni susah sangat... "awk.. awk tau tak? saya suka bila awk marah.. boleh tak tolong marah saya?"... ekekek... hanya aku yang tau kenapa... tp tu kenangan yang tak dapat aku ubah lah... "Moga awk tenang di sana ye sayang....." saya akan ikut awk nanti... saya rasa saya pun tak lama lagi...

Hmmmm... awak.. kalau awak ada awak mesti ingat tempat ni kan...? "tempat last kita pergi 4 tahun dulu..."  lepas pada tu baru saya tau apa itu POTIA CASADELAROSSA nama FB awk yang saya guna sekarang" ... tapi nama kat atas tu aku masih lagi tak tau apa maksudnya..

Hmmm... awak tau tak ............................................................... bersambung..



INCOMING SEARCH TERM :

luahan aku
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

15 comments:

  1. As salam Potia, cantik sungguh tempat tu... Cameron Highland? Lama dah x pegi... pagi ni kat rumah PPP pun cenggitu gak mendung, tapi tak hujan lepas tu bila matahari terbit, medung hilang angin bertiup lembut ceh.. dah mcm novel la plak...


    "Moga awk tenang di sana ye sayang....." saya akan ikut awk nanti... saya rasa saya pun tak lama lagi... ?? APAKAH?? setiap perkataan kita adalah doa, so berhati2 dgn apa yg kita minta :) semoga Potia akan jumpa juga penghujung jalan dalam kisah luka ni... insyallah...

    B.T.W POTIA - meaningnya KERINGAT right? =) hope you will have a great day today... ^_^

    ReplyDelete
  2. err potia dalam tol makna entry ko ni.ko akan pegi?statement tu buat aku cuak laa

    ReplyDelete
  3. @afzalsukasukiTak de pe la afzal... Cuma kdg terlintas mcmtu....

    ReplyDelete
  4. potia..lu kuat weh..semua orang akan ikut dia..tapi bila kita tak tau..itu semua kerja Allah..life must go on..berdoa dan terus berdoa..ramai lagi orang sayang lu!

    ReplyDelete
  5. potia gua taw pe yg ada di hati kau di seblalik entry nie...gua harap lu tabah n berdoa...setiap apa yg kita lalui dan rasa itu adalah keindahan yg tak mungkin boleh kita beli..

    ReplyDelete
  6. @Mk SyahirWa tau lu paham... Wa pon bknnya jiwang mana pon cuma ni cara wa... Bila wa luahkan wa jadi aman sikit

    ReplyDelete
  7. @Zul De AlexisThanks bro... Wa biasalah... Bkn blh sorg2.. Wpon hari2 wa sorg2... Wa mudah teringat...

    ReplyDelete
  8. potia...jgn la cedey2...tirah pon cedey,,,,dah2,,,jom hepy2...semoga sihat sokmo k.

    ReplyDelete
  9. potia.. knapa entry ni sedih semacam jer, di tambah pulak dengan lagu selingan blog nie.. hadui feel nye..

    -yg berlalu kena lepaskan-

    ReplyDelete
  10. mesti banyak kenangan yang xdpt dilupakan..bersabar ye :)

    ReplyDelete
  11. SubhanAllah cantik suasana berkabus tu potia.. kenape sedih2 nie, kalau sidia tahu potia sedih2 macam nie tentu dia lagi sedih.. potia doakan sidia tenang dan damai disana ya. Semua orang akan kesana suatu hari nanti cuma masa je menentukannya.. yang penting kita yang hidup ini harus teruskan sisa2 kehidupan kita dengan amalan2 yang berguna untuk disana nanti.. aida doakan sidia juga moga tenang disana, InsyaAllah..

    *memang sukar dan susah untuk kita lupakan seseorang yang paling kita sayang.

    ReplyDelete
  12. errk, awak.. kenapa rasa sayu gila ni?? owh, hati perempuan ku sgt tersentuh bila membaca ayat2 sebegini.. apa pun yg terjadi, bersyukurlah kerana kita msih disini, masih berkongsi rasa, masih berkongsi oksigen yg sama..

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: HATI AKU SETENANG CIPTAANNYA Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa