Latest News
Tuesday, July 17, 2012

TUTORIAL BUAT TOP KOMEN COUNTER

TUTORIAL BUAT TOP KOMEN COUNTER

Macam biasalah korang kena login dulu.. pastu klik kat "Add a gadget" dan masukkan kod di bawah menggunakan HTML.



Kodnya seperti di bawah
<!-- Top commentators widget Start -->
<script type="text/javascript">
function getYpipe(feed) {
 document.write('<ol>');
 var i;
 for (i = 0; i < feed.count ; i++)
 {
 var href = "'" + feed.value.items[i].link + "'";
 if(feed.value.items[i].link == "")
var item ="<li>" + feed.value.items[i].title + "</li>";
else
var item = "<li>" + "<a href="+ href + '" target="_blank">' + feed.value.items[i].title + "</a> </li>";
 document.write(item);
 }
 document.write('</ol>');
 }
 </script>
 <script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
 YourBlogUrl=http://silenceblogz.blogspot.com
 &ExcludedNick1=Potia
 &ExcludedNick2=casadelarossa
 &ShowHowMany=5
 &_callback=getYpipe
 &_id=23022d7836bf2dd3c10a329feb9be26a
 &_render=json"
type="text/javascript"></script><small><a href="http://silenceblogz.blogspot.com/search/label/topkomencounter" target="_blank">Get This</a></small>

Demo tidak dapat dipaparkan di ruangan entry harap maklum. Sila pasang dan lihat di ruangan sidebar blog korang.

Nota: Tulisan yang bewarna merah perlu di tukar mengikut url blog korang dan no yang bewarna hijau kalau nak ubah jumlah paparan sila tukar di situ.

INCOMING SEARCH TERM :

tutorial buat top komen
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

8 comments:

  1. demo die ak xnmpak la pulak .aish..haha

    ReplyDelete
  2. widget sebelum ni pon x lepas lagi, hahaha

    ReplyDelete
  3. sudah ada.. yehaaa!!! penting nie nak tgk kawan2 yg rajin komen kan potia :)

    ReplyDelete
  4. banyak benor tuto x tekejor yop huhu

    ReplyDelete
  5. Potia where have u been?? Lama menghilang... anyway

    Poscard PUASA you were tagged http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/sila-carik-gambau-memasing-p.html

    ReplyDelete
  6. Ok komen tak de kena mengena dengan entry...

    Nak ucap salam Ramadhan utk Potia, klw ada salah dan silap PPP harap dimaafkan, semoga Ramadhan ini membawa seribu keberkataan buat kita semua... amin

    ^_^

    ReplyDelete
  7. datang sini daripada blog korn :)

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: TUTORIAL BUAT TOP KOMEN COUNTER Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa