Latest News
Monday, July 16, 2012

WIDGET TOP VISIT VERSI ENSEM/CUN

WIDGET TOP VISIT VERSI ENSEM/CUN

Pertama sekali nak perkenalkan Widget top visit versi ensem/cun yang baru je siap di olah.
Blog Widget ni membolehkan kita mengetahui seberapa kerap rakan blogger korang datang melawat ke blog korang.. ye lah,kadang kita malas nak BlogWalking kan? dengan adanya widget ni korang mesti nak belas kunjungan ke blog mereka yg selalu datang ke blog korang.. so dengan adanya widget ni korang boleh tau dah berapa kali kawan-kawan korang melawat blog korang.

Widget ni teramatlah simple giler, sebab tak perlu pun korang nak copy paste kod HTML dan paste bagai..

Caranya teramat mudah,

Apa yang korang kena buat cuma seperti di bawah :
  1. Login ke Dashboard kemudian klik Layout

Dan ikuti tutorial bergambar seperti di bawah:

Pertama sekali klik "Add a Gadget"

    Kedua sila klik "Add your own"

    Ketiga Masukkan URL atau link di kotak di bawah.
    Copy link ni dan Paste di dalam kotak dibawah.

    Linknya : 
    http://silence-blogz.googlecode.com/files/widget%20blogger%20ensen%20dan%20cun%20silenceblogz.xml
    Padam "http" sebelum paste



    Selepas paste link tu kat dalam box,
    kemudian klik "
    Add by URL"

    Setelah selesai silalah SAVE !!

    Nota: JANGAN RASA PELIK DAN HAIRAN KENAPA MUKA KORANG X MASUK DALAM CARTA SETELAH REFRESH BANYAK KALI..HANYA YG ENSEM DAN CUN SAHAJA TERSENARAI SECARA AUTOMATIK.... HARAP MAK NGAH.. ekekeke...

    INCOMING SEARCH TERM :

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    23 comments:

    1. berguna tak untuk top refer to? haha :P

      ReplyDelete
    2. sayam, gua dah pasang tapi takde pong kat situ T__T

      ReplyDelete
    3. potia ppp dah buat tapi tak jadik ler... :(

      ReplyDelete
    4. semorang komen x jadik, so saya xnak letak lagik, tunggu orang komen menjadik baru nak letak :P

      tapi nape x jadik?

      ReplyDelete
    5. kenapa x jadi? potia ok jek.. nnt jap potia nak cari solution

      ReplyDelete
    6. potia... mine ok... dah ada, cuma mcm tak dek sapa pun nama yg kuar selain dari ppp punya :)

      ReplyDelete
    7. try guna link ni http://silence-blogz.googlecode.com/files/widget%20blogger%20ensen%20dan%20cun1.txt

      ReplyDelete
    8. script masih dlm testing... harap maaf... :'(

      ReplyDelete
    9. aku nak jugak.. tapi knapa aku buat tak boleh ni.... mrajuk ah dengan ko.. haha... apesal aku x boleh?

      ReplyDelete
    10. potia ppp tried using the other coding still not functioning :P nvm i'll wait for the latest version.. ha ha ha SABAR MENANTI ;)

      ReplyDelete
    11. Potia dah jadi dah he he he thank you :)

      ReplyDelete
    12. nak tengok output dia mcm mana boleh??
      me follow ;)

      ReplyDelete
    13. hoo sy pkai classic template acane? :p

      ReplyDelete
    14. dh try, tp xtau la betul ke idak

      ReplyDelete
    15. @KorN ko kena terima hakikat la Korn..klu x boleh tu bermakna ko kurang ensem la... ekekek hanya yg ensem dan cun jek tersenarai ekekek

      ReplyDelete
    16. name waalid je yang naik..cmano ni?huhu..

      ReplyDelete
    17. @Waalid5035 ™sabar.. esok lusa ada latu nama lain naik.. mungkin yg pegi blog awk tu semuanya x ensem kot ekekek

      ReplyDelete

    Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

    Item Reviewed: WIDGET TOP VISIT VERSI ENSEM/CUN Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa