Latest News
Thursday, August 09, 2012

WIDGET BANNER EXCHANGE DAH SIAP

Seperti yang dijanjikan Widget banner Exchange dah pun siap sepenuhnya. banner korang akan dipaparkan secara random di blog-blog yang mengambil bahagian dalam banner exchange widget sahaja akan di paparkan. Hampir 2 bulan aku war-war kan pasal projek banner ni. Tapi agak mengecewakan jugak sebab tak ramai yang nak join. Al maklumlah korang blogger retis.. Bukan takat nak join je.. tapi nak bertandang kemari pun susahkan? tak mengapalah.. bagi blogger yang kurang retis dan tak berapa nak retis ni, aku rasa ni adalah satu cara nak pomot blog selain kita buat bloglist di blog masing-masing..

Seperti yang korang sedia maklum. aku mencari 30 banner.. tapi yang sudi join benda FREE macam ni cuma 16 orang sahaja.. ada yang nak join tapi tak ada banner.. dan aku dah pun buat 2 banner simple untuk KorN dan PPP. hasilnya? tak lah lawa mana pun janji banner.

Kepada nama-nama yang tersenarai di minta untuk memasang kod widget banner ni di mana-mana saje yg korang rasa sesuai.. cadangan aku pasang di sidebar kiri atau kanan blog korang..

Nama-nama blog yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. silenceblogz.blogspot.com 
  2. miyraforever.blogspot.com 
  3. akulahe-rapasha.blogspot.com 
  4. bajusayalah.blogspot.com 
  5. phatthegreat.blogspot.com 
  6. ceritaladiespurple.blogspot.com 
  7. cikteddycorner.blogspot.com 
  8. diarisifroggie.com 
  9. hanzfadhli.blogspot.com 
  10. duniabawahtempurung.blogspot.com 
  11. mksyahir.blogspot.com 
  12. rahsia-pelangi.blogspot.com 
  13. fazieyla.blogspot.com 
  14. afzalsukasuki.blogspot.com 
  15. arjunapopkorn.blogspot.com (banner dah buat)
  16. paripariputih.blogspot.com  (banner dah buat)
  17. bebising.com
Cara Pasang seperti berikut;
  • Login
  • Dashboard
  • Add a gadget
  • Add a Html
Copy dan paste kan kod ni di dalam kod HTML tersebut;
<div style="border: 1px dotted black;"><script language="JavaScript" src="http://silence-blogz.googlecode.com/files/banner%20widget.js">/*Sila pasang kod ini di sidebar blog anda.Mengubahsuai script ini akan menyebabkanianya gagal berfungsi.Original Banner widget script by Potia(silenceblogz.blogspot.com)*/</script></div> 
P/S: Tulisan kod bewarna biru (<div style="border: 1px dotted black;"> DAN </div>tu boleh di buang atau di kekalkan. ianya hanya kod dotted Border semata-mata.

**Masa korang paste tu ada link macam kat bawah ni sila Padam ok..


Read more:  http://silenceblogz.blogspot.com/2012/08/widget-bannerexchange.html#ixzz22ta6Zk8Z
DEMO WIDGET BANNER EXCHANGE 
Nota: Kepada yang dah join sila pasang widget ni untuk memudahkan kita buat random blogwalking di kemudian hari. Tidak adil rasanya kalau orang lain pasang korang tak pasang. yang penting kena ikhlas..
Kepada yang dah join tapi tak pasang juga, banner korang takkan keluar di blog-blog orang lain yang ambil bahagian. Terima kasih. Pasni ada lagi projek yang menyusul..

INCOMING SEARCH TERM :

banner widget, banner exchange widget
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

20 comments:

  1. sudahh pasang . ouhh . btw . trime kaseh encik !

    ReplyDelete
  2. potia trimas... tak sangak lak potia sempat jugak tolong buat kan (walaupun pada awalnya mmg ada niat nak mintak tolong buat, tapi segan, memandangkan potia pun bz) but alhamdulillah ada jugak.... thank u potia... pagi rabu yg sangat gembira buat PPP... you make my day thanks again :) really appreciate... PPP akan pasang kt blog asap...

    ReplyDelete
  3. POTIA DONE!

    YOUR WIDGET BANNER EXCHANGE SEGMENT WERE TAGGED HERE http://paripariputih.blogspot.com/2012/08/wordless-wednesday.html

    ReplyDelete
  4. done bro tq anjurkan bende yg best ni

    ReplyDelete
  5. haha aku pon dah pasang.banner tu akan berubah2 ea?osem la :D

    ReplyDelete
  6. awak, saya dah letak widget tu kat blog saya :) thanks...

    ReplyDelete
  7. Aida dah letak banner exchange tu kat ruangan sidebar.. sweet kot dia berubah2 bila refresh ^^

    ReplyDelete
  8. @paripariputihno problem.. sape lagi nak tolong klu bkn kawan kan..

    ReplyDelete
  9. @paripariputihthanks.. x cantik banner tu but menawan kan? ekekekeek

    ReplyDelete
  10. potia: memang menawan... hu hu hu

    ReplyDelete
  11. untung sapa yang dapat
    cantik :-)

    ReplyDelete
  12. Adoro teu blog, adoro te visitar, adoro quando me visita.
    Um xero enorme pra ti!!!

    ReplyDelete
  13. @Blog da Titiaobrigado .. Eu também adoro visitar seu blog .. bom blog que você faz .. mantê-lo querido ..

    ReplyDelete
  14. wow..time kasih2!!
    jgn lupa bertandang ke blog http://duniabawahtempurung.blogspot.com/2012/08/pandalela-rinong-hampiri-pingat-olimpik-2012.html utk tgok hasilnya..

    ReplyDelete
  15. da letak.. sorry lambat..

    http://akulahe-rapasha.blogspot.com/p/banner-exchange.html

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: WIDGET BANNER EXCHANGE DAH SIAP Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa