Latest News
Tuesday, September 04, 2012

SELAMAT HARI LAHIR POTIA CASADELAROSSA

Hari ini 04 September 2012 adalah hari paling bermakna bagi aku.. Hari ni adalah hari keramat bagi aku. Tepat jam 12.30 tengahari pada hari Jumaat lahirlah seorang lelaki yang ensem lagi kacak, lemak berkrim, disukai ramai...ekekek.. yang bernama Mamat [bukan nama sebenar] ..
Kesorangan di malam ulang tahun kelahiran
Selamat hari lahir mamat.. macam mana hepy tak hari ni? jawapannya: "macam biasa je"  tak ada lagi yg teristimewa bagi aku dalam hidup aku sekarang ni. Seolah semuanya di ragut dan di telan zaman..
banyak kisah silam yang tak terungkap dalam penulisan ni.. apa yang ada dalam dunia aku hanyalah kerja dan kehidupan yang bahagia di alam maya ni..
Best kan kalau ingat semula kisah lampau dulu-dulu.. kadang boleh buat kita mengalirkan air mata dalam senyuman.. ekeke lawak.. sedih...gembira semuanya ada.. Tak sangka aku masih mampu menghirup nafas lega kurniaan Ilahi di dunia ni lagi.. banyak perit maung yang terpaksa aku tempuh sehingga ke sekarang ni.

Terima kasih semua sahabat-sahabat aku kat blog-blog.. Fb.. korang memang banyak membantu aku.. banyak memberi nasihat.. datang dan pergi korang tetap aku akan kenang sampai bila-bila. Nilah buat aku terus sayang kat korang semua.. Hari ni hari ulang tahun kelahiran aku.. aku tidak berkehendakkan apa-apa hadiah.. cuma yang aku harapkan  cuma persahabatan ni terus ytuh dan kekal sampai bila-bila.. biar pun sudah berkahwin dan beranak binak.. tetapi kalau tepaksa korang buat haluan sendiri apa lagi yang boleh aku buat lagi.. sayangkan kalau persahabatan yang ada hilang di telan zaman...

[Sambungan entry di padam...]


p/s: ini cerita bukan pasal aku.. ini copy dari google.. harap paham..

INCOMING SEARCH TERM :

selamat hari lahir,
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

65 comments:

  1. akhirnya berjaya membaca sampai titisan terakhir. xde tertinggal satu butir pun =)
    alahai, sedih sebak bila membaca. banyaknye dugaan & ranjau yg dilalui spjg hidup tu. mybe saya xpernah melaluinya tp sekurang2nya dpt memahami apa yg dirasa tu. berat mata memndang, berat lg bahu yg memikul kan. apa2 pun yg terjadi.. berjalanlah tanpa henti..
    xde apa nak bagi, cuma ingatan tulus ikhlas je. Selamaat hari jadi, moga panjang umur & diberkati Ilahi..
    (time kita lahir sama la awak. kul 12 tghri. my mum ckp sbb tu saya ni cengei camni =)

    ReplyDelete
  2. @babycomel Syukur.. ada juga yg sudi baca.. kenapa entry wujud pon x tau lah... mungkin hari ni hari lahir.. bersandar tepi dinding dalam bilik sorg2 sambil buat entry ni.. hari ni rasa lain sgt.. maaf klu artikel ni terlalu slowdown.. tu mungkin 25% jek sinopsis hidup potia... thanks awk kerana jadi org pertama dtg dan baca entry yg MENJENGKILKAN ni... :'(

    ReplyDelete
  3. serius wa sebak baca..wa pernah jugak lalui tapi tak sehebat lu..wa tau lu kuat..

    dikesempatan ni wa nak ucapkan selamat hari lahir kat lu bro potia..wa sentiasa doakan kesejahteraan lu..dunia dan akhirat..wa jugak harap ukhwah antara kita terus kukuh..wa sayang lu bro!

    ReplyDelete
  4. akhirnya dpt wa habiskan menitis air mata gua..

    air mata wa menitis saat lu pergi sekolah hinggalah abis...wa syg lu semoga persahabatan kita semua sampai bila2..ada masa kita jumpa wei..:(


    selamat hari lahir dari gua...gua mohon maaf salah silap gua selama nie..kalau gua ada terkasar dlm bergurau...jgn lah ambik hati yew..:")

    semoga ang terus kuat n sihat tuk menempuh hari yg mendatang...gua akan sentiasa doakan kesihata ang..

    ReplyDelete
  5. panjang karangan lu.. huhu selamat hari lahir :D

    ReplyDelete
  6. ssobb sobbb . zul pnjam baju lap hngus , sdeh ain . Smoga awak tabah encik .
    Allah tue bijak kan , dea bagi kite satu dugaan yang berat sangat sampai kite tak sanggup nak pikul dugaan tue , tapi suatu hari dia hadiah kan kite nikmat lebih banyak dari ape yang pernah kite lalui dulu .

    Hppy bfday encik potia , sayang encikk kembali 10 kali .
    ~Bersangke baik dengan allah~

    ReplyDelete
  7. @Mk Syahir wa tak leh nak kata apa.. wa pun sebak beb dgn kehidupan wa dulu.. terima kasih sudi jadi sahabat wa.. harap sampai bila2... adeh.. nape wa sebak sgt pagi ni wei...

    ReplyDelete
  8. @Zul De Alexis thanks bro... wa pon syg lu.. antara sahabat lelaki kat blog dan fb yang selalu wa ingat.. thank bro wish my birthday...

    ReplyDelete
  9. @Miss Double A Terima kasih dear.. thanks juga kerana sudi jd salah sorg sahabat..

    ReplyDelete
  10. sebak hati ni bila mmbaca kisah tu...bro, tabah ungguh kamu... dari awal hinnga ahir prkataan wa xberhnti bca, apth lgi smpai part dugaan hidp tu... mohon bro teruskn kehidupn dgn tbh, walaupub bru lg aktif blog n group,wa tetap syg lu.. selmt hari lahir syg..:'(

    ReplyDelete
  11. rasa insaf, kalau nak dibandingkan dengan hidup gua, ya Allah manja nya.
    jauh sangat memang xdpt di bandingkan.

    kalau nak naik bas pun memilih, nak naik rapid je xnak bas xde aircond, pegi sekolah pun sekentut je dri rumah.kdg2 gua sedih jdi org bandar, xdpt nk rse smua kesusahan. :(

    kuat dan tabah betul lu ni, syabas. harap hari ini dan esok lu terus kuat menghadapi hari2 yg mendatang.

    ReplyDelete
  12. gua dapa sikit dugaan pon dah nangis . kalau duk kat tempat lu, wa rasa kering air mata wa .

    papepun , semoga terus tabah yep! :)

    ReplyDelete
  13. bro setiap orang ada cerita mereka sendiri semua itu dah tertulis..moga bro tabah dengan apa sahaja yang berlaku..aku sentiasa ada jika ko perlu kan aku bro...aku pun sama jugak bro masa kecik hidup susah...

    ReplyDelete
  14. Potia, sedih kot aku baca kesah ko ni.. aku ingt, kuarga aku yg rmai ni saje dah sedih mase zaman dolu2, tapi bila aku baca kisah ko, ade lg susah dr aku dlu even aku cuma jalan kaki 1 - 2km da merungut hari2... and blanje 30sen...
    kebiasaannya entry ko bbrapa patah perkataan saje, tapi kali ni entry ko bukan main panjang... walopon panjang, aku tetap baca sampai abis nak selami kisah2 ko.. serius sebak aku bace citer ni... Alhamdulillah ko masih kuat nak lalui semua ni, dan aku harap ko akan terus kuat untuk hari2 akan mendatang... Aku tak leh bayangkan bila kena berjalan kaki 17km macam tu... its too hard...

    Selamat hari lahir Potia Casadelarossa....

    ReplyDelete
  15. nangis baca entry nie...ade part yg kite senasib.. wa syg lu potia..

    ReplyDelete
  16. tambahan: harap tabah menghadapi dugaan. ni pun aku rasa ko dah kira tabah ni. kalo aku, blom tentu lagi.

    ReplyDelete
  17. Selamat Hari Lahir amy sayam.. :) apa yg aida nak tanya semua dah terjawab dalam entry nie.. sangat tabah insan yang ku kenali nie rupanya.. sabar ea.. org yg sabar tak rugi punya. :) sobs..sobs.. sedih

    ReplyDelete
  18. POTIA... perjalanan hidup kita yang ditentukan oleh Allah s.w.t adalah berbeza2 setiap dari kita pasti akan merasai susah dan senang, tangis dan tawa, hidup dan mati... PPP turut bersimpati dan sedih dgn apa yang POTIA lalui selama ini... cuma bezanya yang menanggung semua itu adalah POTIA memang mudah untuk menunjukan rasa simpati, tetapi hanya org yg menanggungnya saja yg tahu betapa seksanya penderitaan itu... tapi yg pasti PPP tahu POTIA sabar dan redah dengan ketentuanNYA derita hari ini.. tidak bermakna derita selamanya... dan itu lah yg berlaku pada POTIA.. semoga kesabaran dan pengalaman menjadi teman dan guru terbaik dalam menghadapi hidup kita yang belum tentu sampai bila... SELAMAT HARI LAHIR POTIA.. semoga Allah merahmati POTIA dan arwah tunang yg tlh meninggalkan kita semua amin...

    ReplyDelete
  19. kisah hidup ko rupanya lebih banyak perit daripada indah ye bro.. aku faham bro.. dah aku harap ko akan tabah dan sabar hadapi dugaanNya ini. InsyaAllah.. akan ada sinar kebahgiaan menanti di masa akan datang.. InsyaAllah. cuma kena kuat dan tabah hadapi ketentuan dariNya sahaja.. Bro, ko tak lonely dalam dunia ni kerana ramai sahabat blog yang sudi menjadi peneman ko bro.. InsyaAllah.. semoga kita akan terus bersahabat sampailah bila2..

    ReplyDelete
  20. @PotiaCasaDelarossa

    yang penting awak tak keseorangan..
    thanks my dear potia kerana membuka mata saya bahawa hidup ni tak selalunya indah, langit tu xsenantiasa cerah tapi keindahan tu akan tetap terasa bila kita ikhlas melaluinya.. insyaAllah, perancangan Allah tu hebat. dia tahu apa yg terbaik utk hambanya..

    ReplyDelete
  21. Merinding aku bacanya….
    Masa lalu selalu teringat dan menjadi kenangan indah. apaun suka duka dalam hidup ini kita musti jalani, Setiap orang pasti memiliki kelebihan tersendiri, Tidak ada usaha yang sia-sia.
    Selamat Ulang Tahun Sahabat

    ReplyDelete
  22. wa tak sanggup nak bace abes..wa bace sepparuh aje...wa xnk air mata nie mengalir lagi...wa sntiasa doakan lu....

    ReplyDelete
  23. now u are not alone, u still have me and others =D

    InsyaAllah, we will be friend forever and i hope this friendship never ended ;')


    ReplyDelete
  24. @zaxx wa terharu dpt kwn baru mcm lu bro.. thanks bro...

    ReplyDelete
  25. @piraaa kehadiran lu dalam hidup wa di alam maya ni sedikit sebanyak buat wa hepy.. harap wa terus dpt kwn mcm lu.. thanks atas khidmat nasihat lu Piraa..

    ReplyDelete
  26. @Eyda Syahida wlapon kita baru berkenalan ... im hapy hav some1 like you.. thanks a lot

    ReplyDelete
  27. @Phat thanks bro ayas kata2 tu... akan aku ingat sampai bila2..

    ReplyDelete
  28. @KorN tu la bro.. hidup wa dari kecik lg wa hidup susah.. wpon wa mcm ni wa bersyukur sbb ada lagi org yg lebih susah.. zaman dah berubah bro.. anyway.. thanks being my friend.. akan wa kenang sampai bila2...

    ReplyDelete
  29. @Aida OmarThanks Aida.. thanks sbb sudi memberi inspirasi kat amy dalam alam blogger ni... thanks again sbb byk beri nasihat selama ni..

    ReplyDelete
  30. @paripariputih Thanks SIS.. kata2 SIS tetap potia kenang sampai bila2...

    ReplyDelete
  31. @boni kacak hi Boni.. walapon kita baru kenal.. tp wa rasa wa dah jumpa kwn yg terbaik seperti kwn2 wa yg lain.. thanks bro..

    ReplyDelete
  32. @babycomel Thanks My dear.. kata2 baby di alam maya nibyk memberi perangsang supaya lebih kuat dlm kehidupan yg realiti.. thanks being 1 of my best friends here... harap sampai bila2..

    ReplyDelete
  33. @piko ija tak ada niat nak mintak simpati sesiapa.. apa yg wa tulis cuma sinopsis kehidupan wa dari dulu sampai sekarang.. tu cuma 25% je.. wa malas nak karang lagi panjang supaya ia x menjengkelkan bila org membacanya.. thanks sudi baca..

    ReplyDelete
  34. Sedih baca kisah ni, byk betul dugaan kau dan alhamdulillah kau tabah melalui ujian2 yg Allah turunkan.. nescaya byk ganjarannya kelak ^^

    Ap2 pun selamat menyambut hari kelahiran.. sorry la dpt wish je kalau dekat2 nk juga ksi kek sekali xD

    ReplyDelete
  35. Bersabarlah wahai teman, yang pergi biarkanlah ia pergi, iringilahpemergiannya dengan doa kita agar dia di tempatkan di kalangan org2 yg beriman...

    Selamat Hari Jadi Potia !!!

    ReplyDelete
  36. sedih baca "esei" nie .. yg pergi tetap pergi dan kita yg masih hidop kena teruskan hidup.
    cerita zman sekolah , bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian.skarang u dah senang kan? hehehe ,, btw happy birthday~~

    ReplyDelete
  37. salam kenal!, KA sebak & terharu, cuma yg pernah mengalaminyer yg dpt merasakan kepayahan keperitan hidup dlm erti kata sebenar, KA sendiri pernah lalui waktu2 begitu, jatuh bangun dan cuba bangun semula sendiri, memikir tentang masa depan dan membuang cerita2 derita silam. TQ baby comel yg menulis tntg awak. KA doakan yang terbaik for u ye. dan percayalah sesungguhnya ada hikmah sebalik semua ini dan ALlah hanya menguji setakat kemampuan kita sahaja. Dah follow awak juga ye 214 . Keep blogging hokeyh!

    ReplyDelete
  38. Touching nya bila baca kisah yang panjang lebar. Semoga tabah menghadapi liku2 hidup ini. Kita hanya merancang, tuhan saja yang menentukan.

    Selamat hari lahir ya...

    ReplyDelete
  39. @babycomel Terima kasih byk ye my dear.. terima kasih utk entry yg awk buat tu... cukup2 terharu di buatnya... rasa diri ni dihargai teramat sgt... :'(

    ReplyDelete
  40. @LaLa mhdnor i know u always with me.. thank a lot dear

    ReplyDelete
  41. @Everything's Everythings thanks sudi BACA.. x berniat nak raih simpati org.. sekadar berkongsi ceritA... thank ata kata2 semangat tu.. akan potia kenang sampai bila2...

    ReplyDelete
  42. @IkmalThanks for ucapan tu.. ianya ungguh bermakna..

    ReplyDelete
  43. @Michelle Hopellthanks... terharu dgn kata2 awk tu.. thank again for coming

    ReplyDelete
  44. @Kesuma AngsanaSalam kenal juga KA.. moga permulkaan ni kita akan jadi sahabat yg baik suatu hari nant.. thanks ata ucapan tu.. cukup buat y terharu... thank also buat kwn awk tu BABY..

    ReplyDelete
  45. @Mia LianaSemoga Allah merahmati kalian... thank sudi baca...

    ReplyDelete
  46. first hepy belated bsday,mbaca entry wk mebuatkn sy rs bersyukur sgt n lbh menghargai hidup..stiap owg pnya ujian tertentu,moga tabah mnjlani semua dugaan hdup.kehilangan owg trsyg mmg perit tp harus merelakn sbb sudah tersurat begitu.yg hdup pasti mati cma xtau bl n dimana kn?hope awk nikmati hdup ni sebaik mgkn kerana setiap yg berlalu amat berharga.6_^

    ReplyDelete
  47. @elyna mirsadathanks.. kata2 awk begitu bermakna bagi sy.. thanks

    ReplyDelete
  48. Potia: akhirnya dpt juga aku baca hingga habis entri ne....sungguh terharu sangat2 dgn dugaan yg terpaksa di laluai...potia...tapi berkat ketekunan u prend telah berjaya ke hari ini....
    Sebagi sahabat baru d blog...aku berharap kita sentiasa menceriakan hari2 kita bersama...
    Apapun masi tak terlewat untuk aku ucapkan HAPPY BIRTHDAY TO U my prend....semoga potia sukses dan berbahagia d hari2 yg mendtg...

    ReplyDelete
  49. sabar tu mmg mudah kn nk ucapkn..? hanya org yg t'paksa b'sabar je tahu makna sabar yg sebenarnya..tapi lepas baca entri panjang ni, sy tahu awk ni mmg cukup sabar orangnya...sabar dgn dugaan yg Allah beri..insyaAllah, pasti ada ganjaran yg baik utk org yg b'sabar..apapun, happy belated birthday!! moga hidup awak akn lebih diberkati Allah selalu >_<

    ReplyDelete
  50. assalammualaikum...sblum sy mula b'bicara sy terlebih dhulu nk wish besday tuan blog nie..."selamat hari lahir"...yg ke??? sy pon xthu.. hihi.
    sy terharu bile baca entry nie, tapi setiap manusia akan lalui dugaan yg Allah beri, cma berbeza dr setiap owg... :)


    ReplyDelete
  51. @Razanah Amy thanks awk sudi baca.. thanks juga sudi wish besday sy.. komen awk begitu bermakna bagi saya..

    ReplyDelete
  52. @Dylla AbasThanks Sahabat baru... akan ku kenang komen awk ni sampai bila2

    ReplyDelete
  53. @The ShomeL TwinZWaalaikumussalam.. mekasih byk2.. kehaidran awk di ruangan komen ni buat sy cukup terharu...

    ReplyDelete
  54. Selamat hari lahir Potia
    Semoga Allah melindungi saudara

    Saya sangat kagum dengan ketabahan Potia.

    Semua yg berlaku mematangkan kita dalam kehidupan ini

    ReplyDelete
  55. berjaya baca sampai ending, tak miss pape pun :)

    1970 an? hee jauh tu jarak umo kite. maknanya bleh panggil uncle la ni :D

    walaupun dah lepas, tapi nak ucap jugak HAPPY BELATED BIRTHDAY UNCLE! semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia sentiasa. sentiasa berdoa, sesungguhnya Allah itu dekat dengan kita :)

    ReplyDelete
  56. owh.. tak kira. nak panggil uncle jugak! haha XD

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: SELAMAT HARI LAHIR POTIA CASADELAROSSA Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa