Latest News
Thursday, October 18, 2012

161st Anniversary Of Moby-Dick - Google Doodle

Salam hormat, SilenceBlogz.com di perkaya dengan vitamin Infomasi kini datang lagi dengan info  Google doodle terkini hari. Perasan atau tidak main page google.com hari ini telah sekali berubah iaitu doodle bagi menyambut ulangtahun atau memperingati novelist terkemuka Amerika.
161st Anniversary Of Moby-Dick - Google Doodle
161st Anniversary Of Moby-Dick - Google Doodle


"161st Anniversary Of Moby-Dick - Google Doodle" itulah tajuk google doodle hari ini.
Herman Melville adalah novelist Amerika, penulis cerita pendek, penulis esei, dan penyair. Beliau paling dikenali untuk novel Moby-Dick.

Berikut serba sedikit mengenai beliau;

Born: August 1, 1819, New York City
Died: September 28, 1891, New York City
Spouse: Elizabeth Shaw (m. 1847–1891)
Education: The Albany Academy (1836–1837), More
Children: Frances Melville, Malcolm Melville, Stanwix Melville, Elizabeth Melville


Antara novel beliau yang popular;
Moby-Dick; or, The Whale (1851)
Bartleby the Scrivener (1853)
Typee (1846)

INCOMING SEARCH TERM :

161st Anniversary Of Moby-Dick - Google Doodle, google doodle, silenceblogz.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

13 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. dah tua dah DICK ni..dulu main galah panjang sama2..ish3

    ReplyDelete
  3. @Mk Syahirbukan sama2 mandi "bulat" kat sungai dulu ke? ekekek

    ReplyDelete
  4. macam pernah ku dengar nama Moby-Dick ni tapi di mana ye?? :P rasa2 novel dia kot masa kecik2 dulu PPP ada baca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penah tangok citer klasi kapal tajuk Moby dick

      Delete
  5. dah tua dah dick ni...
    tak buka lagi google...

    psst:nak tanya tuto shoutbox tu..
    sebab bertukar domain habis jadi lintang pukang dan tak leh sorok shoutbox macam sebelum ni.. ajarkan..pehliss...

    ReplyDelete
  6. anniversary ke 161.. peh lama dah berkurun gitu. Doodle hari nie simple mimple je.. huhu

    ReplyDelete
  7. lamanyer.. 161 tu..

    Salam kenal.. www.siezuka.com

    ReplyDelete
  8. owh..baru aku tau apa makna doodle google tu.ahaha

    ReplyDelete
  9. hehehe, semuanya baru ku tau hari ni.
    maaf, saya tidak mengenali anda. mohon jgn masuk dalam mimpi ku malam ni ye si penyair Moby Dick =)

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: 161st Anniversary Of Moby-Dick - Google Doodle Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa