Latest News
Monday, October 22, 2012

Aku Minum Tongkat Ali Tapi Tak Tahan Lama Juga

Salam semua .. harapan aku korang semua dalam keadaan sihat walePatLIAT... moga vitamin M tak banyak sangat lah dalam darah kalian... maklumlah hari Isnin.. masing-masing liat nak gi kerja ataupon kolej...

Tak menahan Tajuk entry aku kali ni... "Aku minum tongkat ali pun tak tahan lama jugak" hahah... ekekek...

Ni aku nak citer ni... tak tau lah aku ni.. selalu sangat bernasib malang... ni aku nak siter bukan pasal tak tahan lama yang itu.... tetapi nak citer pasal tak tahan lama yang ini... ekekekek ye.... yang ini...

Tak taulah... sejak 2 menjak ni resah sebab tak ada kemudahan nak berblog macam korng semua.. korang tau tak selama ni kalau aku nak buat entry aku terpaksa ke cyber cafe (CC).. ye lah dulu aku update blog guna Iphone 3GS.. best gak guna natang ni ...tapi sayang Iphone tu cuma bertahan cuma 4 bulan pastu jadi giler... touch kat lain jadi kat lain... puncanya aku mandi hujan kat site tak sempat lari walaupun aku berlari begitu pastas menyamai Watson Yambek... kemana jek aku nak lari sebab tak ada pon tempat aku nak berteduh pun kat site... yang ada cuma pokok lalang dengan rumput jek... bila dah balik buat-buat pandai.. buka sana sini cuci sambil ap air kat screen belah dalam... Wahhhh!!!! aku berjaya... iphone tu dah ok... sekali time pasang cover dia mcm tak rapat jek so aku tekan kasi rapat... sekali Prakkkkkk....!!!!!!!!! retak 10000 ratus screen iphone aku... adoi syg nya... 32GB tu hangus bagai kaca terhempas ke batu...

Ni lah natang tu...


So sejak dari tu 3310 masih ada wat stok kecemasan... ekekeke... aku tak puas hati dengan touch screen ni.. aku sambar pulak Nokia Navigator... syukur 2 tahun gak aku pakai.. tapi nak update blog memang tak leh lah... screen dia tak besar... takat nak GPS tu bolehlah...

Aku pun berjinak-jinak kembali dengan Ipad juga dari Apple... wah syok kali ni... screen besor!!!! nak update blog anytime anywhere jek... sesungguhnya malang tu tak berbau... masa aku nak balik kampung punya lah banyak aku cary beg dengan kuih muih stok raya sebulan... (padahal cuti 4 hari jek).. Tuit....tuit alarm keter aku... aku nak buka keter tak lepas sebab barang banyak sangat kat tangan.... so aku amik ipad yg aku kepitkan celah kangkang... ketiak aku letak atas bumbung then aku masukkan semua beg2 kat seat belakang... hargghh... lega... aku masuk dalam keter dan mulakan perjalanan.... tiba-tiba perut lapor... aku pon singgah mamak... eh!!! ada wifi free... aik!!! mana plak ipad aku...??? cari dalam keter uas tak jumpa gak... ingat punya ingat aku lupa nak amik dari atas bumbung keter aku... adeh... aku patah balik... cuba melalui jalan tadi... tapi  biasalah jalan kat KL ni pegi jalan lain balik jalan lain..bkan sama jalan dia... aku drive dengan dada Dup...dap...dup...dap... sampai depan Guard House depan rumah aku.... belum sempat aku tanya Pak Guard tu dah bagitau aku... "ENCIK U PUNYA ITU DOMPET TADI NAMPAK ITU ATAS KERETA... SUDA PANGGIL TAPI ENCIK TARAK DENGAR LAJU AJA... AYOOO...YOOO..."

Ni lah natang tu...


Perghhh...!!!! aku menangis teresak resak... (acah je... nangis dalam hati je...) cari punya cari... last aku jumpa dok tepi jalan atas divider tengah2 jalan... aku tak peduli aku stop keter tengah2 tu jugak sambil bagi emergency signal... perghh masih cantik... sikit calar pon tak ada... hebat Ipad ni ye... sekali nak on dah tak leh..... ku tenung2 ipad tu rupanya screen nya retak 10000 ratus....

Adeh.... asal Apple jek mesti retak 14 ratus kat screen dia... so sekarang aku tak pakai Apple lagi dah... aku guna Limau pulak... ni ha korang tengok la... full touch screen ni... tapi mak ai... kalau jatuh kat atas rumput mesti tak jumpa cari punya... kecik...
Aku pasrah...cewah ayat aku tak leh blah.... kini aku tak ada apa-apa lagi... aku membawa hatiku yg luka ke cyber cafe everyday.... dalam sehari 3-4jam aku kat CC... kat umah ada PC tapi tenet tak ada... BerokBand ada tapi speed di ibarat siput sedut yg di sedut2 tak lepas2 dia daki bukit... mungkin betul kot orang kata lagi tinggi kita duduk lagi slow line tenet dia.... dok tingkat 15... pasni nak pindah dok dekat2 dengan kedai mamak lah jawabnya... blh surf tenet free... ekekekek...

Wah... kini tidak lagi kesunyian... aku dengan beraninya meleretkan sejenis Card pada mesin yg tak dikenali identitinya semalam jam 9 malam di suatu tempat yg tak juga di kenali... ekekekek... kini aku sudah ada ISTERI baru... harap-harap ISTERI aku yg ni LEBIH TAHAN LAMA WALAUPUN TAK MINUM TINGKAT ALI.... ekekekek... cantik isteri baru aku slim jek pinggang dia... sedap peluk lewat-lewat malam... ekekekek...

Nilah isteri baru aku...
Syukur... baru semalam di ijab kabulkan dengan beliau... untung aku bercinta selepas kahwin... ekekekke harap-harap yang ni tahan lama... sebelum ni isteri aku si CompaQ tu tak sempat tua dah Monopous... sian dia ada bawah katil aku sekarang.... ekekek....

INCOMING SEARCH TERM :

minum tongkat ali tak tahan lama
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

18 comments:

  1. isteri baru tu da letak tongkat ali ke? huhua
    moga2 xde masalah lg

    ReplyDelete
  2. potia mohon cuba jus kachip patimah plak ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  3. @Nor Zilla Senseiyg baru tu... tak guna tongkat ali dah....cuna manjakani jek ekekeke

    ReplyDelete
  4. @paripariputihkacip patimah tak jalan gak... nak guna kacip sirih plak ekekek

    ReplyDelete
  5. ehhh..model apa ni abam pochia? :p

    ReplyDelete
  6. Baca tajuk entri je dah buat senak perut..
    Bior betul dia nih ??
    Hehehe tekena dengan silenceBlogz.
    Entri yang berinformasi dan menghiburkan. Salam kenal dari saya.

    ReplyDelete
  7. tragisnyer citer ko ni bro. itulah hg ni bro terkelas lam kateogori careless juga. ak pon kenkadang lebih kurg mcm tu jgk

    btw, lappy lam pic kt atas tu sbijik serupa 100% mcm yg ak tgh pkai skrg ni. haha. acer aspire v5

    ReplyDelete
  8. Alahai.. Syahdunya kisah kawin cerai abg potia ni. Harap bini bru kesayangan tu xbuat prangai ye. Klu dia jahat, jgn risau baby ada hehehehe.. Card plastik tp dlm berkepuk2 kot :)

    ReplyDelete
  9. lawak dan sedih baca cerita isteri dulu2...
    mohon isteri baru ni tak buat hal..

    ReplyDelete
  10. apple mmg cepat crack... tu kelemahan apple..:)

    ReplyDelete
  11. @Mk Syahiracer v5 jek... tu pun swipe jek... tak mampu nak lam sam

    ReplyDelete
  12. @baby comelharap2 handbag baby pon berkepuk2 gak ekekekek

    ReplyDelete
  13. banyak gila kisah2 tragis bro dengan gadget2 tu kan...hehe.. kisah kita untuk online ni macam sama sebab penuh dengan onak dan duri..nantilah.. bila dah selesai segala masalah, akan aku ceritakan segala2nya..

    ReplyDelete
  14. rasa nak marah? ultrabook? nak marah. berapa core? ram? bit rate? grr, nak marah nak marah. haha ok tahniah. tunggu lah compaq gua pun bertukar, tunggu lah tunggu

    ReplyDelete
  15. @boni kacakbiasa la tu bro... onak dan duri pon ada... ekekek

    ReplyDelete
  16. @piraaaAcer Aspire v5 500HD ram 2GB kot tak ingat

    ReplyDelete
  17. dasat laa, asyik bertukar bini rupanya, hukk...

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Aku Minum Tongkat Ali Tapi Tak Tahan Lama Juga Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa