Latest News
Saturday, October 27, 2012

LAPAN BLOGGER PENDAPATAN TERTINGGI DI DUNIA

Ni entry nak bagitau kat korang supaya terus semangat berblog. Ni senarai LAPAN BLOGGER PENDAPATAN TERTINGGI DI DUNIA. Percaya atau tak tapi inilah hakikatnya.

1. BoingBoing
Pemilik : Mark Frauenfelder
Didirikan : January 2000
Penghasilan : 1 Milllion setahun
Topik : Komik, Fiksyen, Ilmiah, Komputer, dan Teknologi
Trafik : 22 juta paparan halaman dan 2.6 juta pengunjung unik
Kemaskini : 20-40 post sehari dengan 4 penulis bayaran
Sumber penghasilan : Iklan dengan Harga US $ 350 seminggu (butang kecil), iklan banner $ 2000 – $ 3000 untuk minimum 170,000 impresion.

2. ShoeMoney
Pemilik : Jeremy Schoemaker
Didirikan : Oktober 2005
Penghasilan : $12,000 sebulan
Topik : Make Money Online
Trafik : 20,000 pengunjung unik sehari
Sumber penghasilan : Produk sendiri, AuctionAds dan Adsense.

3. talkingpointsmemo.com
Pemilik : Josh Marshall.
Didirikan : November 2000
Penghasilan : $54,000 sebulan
Topik : Politik
Trafik : 500,000 page views seminggu
Sumber penghasilan : Iklan, affiliate.

4. perezhilton.com
Pemilik : Mario Lavandeira
Didirikan : September 2004
Penghasilan : $110,000 per bulan
Topik : Gosip selebriti
Kemaskini : 20 post sehari
Trafik : 4 juta pengunjung unik sehari
Sumber penghasi1 banner berharga $13,000 per hari.

5. Gothamist
Pemilik : Jake Dobkin
Didirikan : Januari 2003
Penghasilan : $50,000 per bulan
Topik : Tentang New York, seni, makanan, events, dan 7 kota-kota metropolitan dunia
Kemaskini : 20-25 post per hari (lebih dari 5 penulis)
Trafik :7 juta page views sebulan
Sumber penghasilan : Iklan.

6. TechCrunch
Pemilik : Michael Arrington
Didirikan : Jun 2005
Penghasilan : $200,000 per bulan
Topik : mobile technology, and sites
Trafik : 5 juta page views per bulan
Sumber penghasilan : Iklan (button kecil $300 dan banner paling kecil $1,000 per minggu).

7. Mashable
Pemilik : Pete Cashmore
Didirikan : Julai 2005
Penghasilan : $166,000 per bulan
Topik : Trend of mashups
Trafik : 4 juta page views per bulan
Sumber pendapatan utama : Iklan teks ( $100 per minggu) dan banner ( $2,000 per minggu).

8. Problogger
Pemilik : Darren Rowse
Didirikan : November 2004
Penghasilan : $100,000 per tahun
Topik : Make money online dan make money bloggin
Kemaskini : 1-2 post per hari
Trafik : 1.5 juta pengunjung per bulan
Sumber pendapatan utama : Chitika, Google AdSense, Text Link Ads, dan Amazon Associates.




Sumber - Midnight Blogger

INCOMING SEARCH TERM :

LAPAN BLOGGER PENDAPATAN TERTINGGI DI DUNIA, blogger terkaya. pendapatan blogger tertinggi di dunia
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

13 comments:

  1. perghhh..terbaik..wa dapat no 9 ok dah..ekekeke

    mohon info top blogger m'sia dgn income tertinngi pulak :)

    ReplyDelete
  2. @Mk Syahirerk! kena buat research dulu lah... maklum lah org kita ni suka low po5

    ReplyDelete
  3. gile r.. agk2 camne dorg mse mule2 starting dulu...

    ReplyDelete
  4. hebatlah depa tu. kerja mengadap lappy je eh?? hehe..
    mostly lelaki, tabik spring la kita dgn mereka2 ni..

    ReplyDelete
  5. semoga kita semua akan jadi macam derang ni jugak di satu hari nanti... amin...

    thanks potia :)

    ReplyDelete
  6. kenapa tak leatk url blog/ website dioarang, berhajat nk singgah..baru nk buat 'i follow u, u follow me too' kekekke..

    ReplyDelete
  7. pehh tu blog yg bosan dan berSEO . mungkin .

    ReplyDelete
  8. ini cabaran yg terlalu mencabar. haha

    nak berjaya mcm dorg, kena guna bhsa english. haha ohmyenglish

    ReplyDelete
  9. Pergh!!!
    Kesimpulan aku tengok...
    Sehari lebih dari 3 post.. ada sampai 20 puluh...
    Bila aku boleh buat macam tue? ha ha ah...

    ReplyDelete
  10. Ada juga naik sikit semangat ni. Sehari 5-10 post boleh pengsan. Tapi berbilang penulis tu. Ok, posya.. Bolehler buat top 10 utk blogger local plaks..

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: LAPAN BLOGGER PENDAPATAN TERTINGGI DI DUNIA Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa