Latest News
Saturday, November 03, 2012

SEGMEN SILENCE DAY OF WEDNESDAY

Salam hormat sahabat-sahabat semua, sebagai menghargai aku berhasrat nak bagi korang DOMAIN FREE kat korang. Sebelum ni SilenceBlogz dah menganjurkan contest TOP REFERRER DAPAT DOMAIN, kali ni tak nak buat contest dah, kita buat segmen pulak.(eh! ada beza ke??)

Pada yang masih ber blogspot tu dan berhasrat nak tukar kepada Dot Com boleh lah join segmen ni. Kalau tak nak pon atau dah ada domain sendiri pun apa salahnya support kawan-kawan kan?

Kalau nak tau lebih lanjut apa itu domain? boleh rujuk APA ITU DOMAIN.

Terma dan syarat SEGMEN SILENCE DAY OF THE WEDNESDAY adalah seperti di bawah :

  1. Buat satu entry yang bertajuk : SEGMEN SILENCE DAY OF THE WEDNESDAY
  2. Dalam entry tersebut mesti ada 2 gambar ini dan link kan ke sini;
  3. Gambar 1
    Gambar 2
     
  4. Follow dan like Fanpage SilenceBlogz.
  5. Buat Entry pada 2 kali hari rabu. maknanya rabu depan dan rabu yg satu lagi.
Itu je terma dan syaratnya mudahkan?
Pada yang dah join sila tinggalkan link entry korang kat ruangan komen untuk di semak dari masa ke semasa.

Blog yang terpilih akan di jadikan BLOG OF THE WEEK (5 blog) mengikut urutan. Peserta bertuah akan dapat 1 DOMAIN FREE  Dot Com ikhlas sumbangan SilenceBlogz. Pemenang yg lepas adalah www.bebising.com kali ni milik siapa ye?

Selepas korang buat entry pasal Segmen Silence Day of The Wednesday ni, korang perlu buat entry pada 2 kali Rabu. Contoh entry yang perlu korang buat pada Rabu depan dan Rabu yang satu lagi sila KLIK SINI.

ENTRY SEGMEN INI BOLEH DI BUAT PADA BILA MASA SAHAJA, CUMA NEXT ENTRY PERLU POST ON WEDNESDAY OK...
Tajuk mesti : SILENCE DAY OF WEDNESDAY
Selamat Bersegmen demi sahabat-sahabat kita.
Jangan lupa Komen dan Follow sahabat-sahabat kita yang dah join Segmen ni ok.
Harap korang join segmen ni demi membantu sahabat-sahabat blogger baru atau lama untuk menambahkan kenalan di alam maya ni khususnya dunia blog.  (aku budak baru berblog.. :p)

Nota: Dan kalau boleh biarlah lepas segmen ni tamat pun kalau boleh gunakanlah Silence day of wednesday pada setiap Rabu. Kita buat satu benda yang baru.

INCOMING SEARCH TERM :

SEGMEN SILENCE DAY OF THE WEDNESDAY, domain free
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

40 comments:

  1. blog gua entah pape. malu lah nak join. kang ramai orang masuk jenguk blog kang, tapi takde input pun dapat kat blog gua. uhuksss.




    selamat bersegmen kekawan. blog angpa semua sangat hebat. teruskan. :)

    ReplyDelete
  2. sokong blog silence 4 ever... :)

    done ni segmen #1

    http://paripariputih.blogspot.com/2012/10/segmen-silence-day-of-wednesday-1.html

    ReplyDelete
  3. ittew join abam :p

    http://www.mksyahir.com/2012/10/segmen-silence-day-of-wednesday.html

    ReplyDelete
  4. selamat berjuang #eh

    selamat bersegmengg :)

    ReplyDelete
  5. Abam potia,adik join neh..hehe :)

    http://zestpurple.blogspot.com/2012/10/segmen-silence-day-of-wednesday.html

    ReplyDelete
  6. abg potia.. baby support okey :)

    http://babyaimacomel.blogspot.com/2012/10/segmen-silence-day-of-wednesday.html

    ReplyDelete
  7. segmen pertama yg sy join.. hehe.. jika ada kekurangan mohon tegur ya.. ini dia link joined segmen..

    http://azstory311.blogspot.com/2012/10/segmen-silence-day-of-wednesday.html

    ReplyDelete
  8. selamat bersegmen ^^

    aisey, x smpat join ni jadual mcm roller coaster...

    ReplyDelete
  9. InsyaAllah kalau sempat memang akan join.. good luck potia :)

    ReplyDelete
  10. mcm mna kalau gua akan jadi org kedua jugak? hahaha

    ReplyDelete
  11. lepas final exam nanti saya join tu pun kalo sempat, hehe

    ReplyDelete
  12. insyaAllah akan join kalau berkesempatan ye !

    ReplyDelete
  13. bleh join ke ni...tirah tkt xleh kasi komitmen...huhu

    ReplyDelete
  14. sy join utk support potia.. :)

    http://www.mizruha.com/2012/10/segmen-silence-day-of-wednesday.html

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. week 2 - silence day

    http://paripariputih.blogspot.com/2012/10/silence-day.html

    ReplyDelete
  17. Silence Day #1
    http://azstory311.blogspot.com/2012/10/silence-day-1.html

    ReplyDelete
  18. sokay bro..xpe wa paham..jakgi wa buat tanda support even dah dibatalkan :)

    ReplyDelete
  19. ttp sokong mcm MK Syahir walau dah dibatal kan :) wednesday will be silence day form today onward ;-)

    ReplyDelete
  20. rabu yg bisu . semoga segmen berlalu dgn lancar !

    ReplyDelete
  21. Dgr citer nak batalkan sbb x der sambutan?
    Segmen yg baik cuma bertindan dgn Wordless wednesday kot. Kena pilih hari lain kot? Hehehhe

    ReplyDelete
  22. @Sop Nama Saya itu lah tujuan sebenar bro... nak replace... tp sape lah hamba nak buat fenomena kan...

    ReplyDelete
  23. Silence Day Of Wednesday| Silence is a women's loudest cry...

    http://paripariputih.blogspot.com/2012/11/silence-day-of-wednesday-silence-is.html

    ReplyDelete
  24. Aida join untuk yang #1 silent day :)

    http://www.diarisifroggie.com/2012/11/segmen-silent-day-of-wednesday.html

    ReplyDelete
  25. Join! http://www.aimisyahirah.com/2012/11/segmen-silence-day-of-wednesday.html

    ReplyDelete
  26. nak join tp boleh tak tukar title ke Silent Day of Wednesday? silence tu grammatically wrong le..

    ReplyDelete
  27. Scha Iriney good abd thanks sbb ingatkan..

    Tapi dalam konteks ni ia bermaksud:

    Silence Day of wednesday = Hari kesunyian Rabu

    *bermakna tiada penulisan atau bebelan berbentuk penulisan.. sama erti dgn Wordless = tanpa kata.

    ReplyDelete
  28. klu sy salah sila betulkan... oh my english

    ReplyDelete
  29. http://www.kisahemasputih.com/2012/11/segmen-silence-day-of-wednesday.html

    sy join :)

    ReplyDelete
  30. Hehehe..bertuah ler sape yang pakai blogspot.com tu..lepaas ni boleh la buat.com pulak...pasti meriah..hehe

    ReplyDelete
  31. hanya link2 yg ada kat sini jek di ambil kira... tq

    ReplyDelete
  32. zyraroxx.com




    hmhm berangan jelah :3

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: SEGMEN SILENCE DAY OF WEDNESDAY Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa