Latest News
Wednesday, October 24, 2012

Siapakah Pencipta Ais Krim - INFO MINDA

Tahukah anda Siapakah Pencipta Ais Krim  - INFO MINDA

Gerald Tissain - Pencipta ais krim
Ais krim adalah makanan yang menjadi kegemaran kanak-kanak. Namun begitu, tidak ramai yang mengetahui siapakah pencipta ais krim iaitu orang yang mula-mula menemui cara-cara membuat ais krim.
Sebenarnya orang yang mula-mula menemui cara membuat ais krim ialah seorang lelaki berbangsa Perancis bernama Gerald Tissain dalam tahun 1620. Selepas penemuan tersebut, maka lahirlah pelbagai jenis perasa ais krim yang cukup melazatkan sehingga ke hari ini.

INCOMING SEARCH TERM :

pencipta ais krim, pencipta ais krim, siapa pencipta ais krim
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

9 comments:

  1. ooo baru tahu
    biasa tahu makan jer.. heheh

    ReplyDelete
  2. oghang peghancis guponyo..hehehe

    ReplyDelete
  3. wahh..baru gua tau..selama ni tau makan ja..hahah

    bro..tutorial semple related post macam lu yang bawah entry tu plis

    ReplyDelete
  4. owh, baru tau. ingtkan tok nenek kita yg cipta.. hehe tau makan je selama ni,

    ReplyDelete
  5. ais krim ni bukan stakat kanak-kanak jer yg gemar, mak dgn bapa kanak2 pon ske jugak especially golongan wanita...hehe

    ReplyDelete
  6. ooo.. baru tahu siapa penciptanya...
    orang perancis rupanya...

    ReplyDelete
  7. potia question: bila nak belanja PPP makan eskrem?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  8. perancis kaya betul dgn makanan ye.

    ReplyDelete
  9. Tidak pernah tahu sebelum ini selain suka makan ais krim. :-)

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Siapakah Pencipta Ais Krim - INFO MINDA Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa