Latest News
Sunday, October 28, 2012

Tips Bila Youtube Buffering

Ni ada sikit Tips Bila Youtube Buffering. Firstly nak tanya apa korang buat bila nak layan Youtube tiba-tiba Buffering atau sangkut-sangkut sebab line tenet tak bagus? tunggu? atau terus tutup?

Ni ha nak bagi Tips sikit, ekekek... macam bagus jek nak bagi tips kat orang.. Kalau korang betul-betul dah ta ada keje nak jugak tengok video tu tapi boring nak tunggu video tu dok buffer jek tak habis.. ni dia tips berguna. Sebenarnya korang boleh manfaatkan penantian korang tu dengan bemain game Ular masa tu. macam mana?
Masa dia tengah buffer tu mesti korang dah lali dengan icon ni kan? tengok gambar kat bawah ni :

Ok, nampak tak arrow warna kuning kat atas tu tunjuk Icon bila Youtube sedang buffering? nak tau apa yang korang perlu buat untuk main Game Ular?
Apa yang korang perlu buat cuma gunakan button Arrow kat PC atau Laptop korang tu.. Tak tau button Arrow? ni ha gambar dia kat bawah ni:
Ok, dah kenal button arrow kan? so dengan button tu korang tekan je yg mana-mana secara automatik icon buffer tu akan jadi panjang seperti ular. So korang perlu cepatlah supaya Ular korang tu tak melanggar dinding player youtube korang tu.. Matlamat korang adalah cuba makan seberapa banyak makanan ular kat dalam player tu. Makanan ular tu berbentuk DOT.

Cuba tengok gambar kat bawah ni:
Perhatikan arrow merah dan arrow kuning tu... serta kotak warna biru tu.
  • Arrow merah tu adalah Ular
  • Arrow kuning tu menunjukkan makanan Ular yg terdapat dalam kotak biru tu.
Korang kena gunakan button arrow kat keyboard korang la.. benda ni bergerak laju jugak. Kalau lambat sure ular tu langgar dinding.

Selamat mencuba!!

INCOMING SEARCH TERM :

Tips Bila Youtube Buffering, main game ular kat youtube
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

7 comments:

  1. selalu je tengok tp xpernah la tau leh main ular kat situ =) hehe

    ReplyDelete
  2. sat wa try..lu tipu siap lu!bhaha

    ReplyDelete
  3. perghh..betul la..teringat zaman 3310 dulu2..hehe terbaik bro!

    ReplyDelete
  4. kalau nampak buffer tu, biar aje macam tu... tak tahu pula boleh main ular... haha! nak try la nanti...

    ReplyDelete
  5. Mau nambahin buat alternatif gan.
    Agan-agan semua bisa coba aplikasi tubemild, aplikasi ini dikhususkan untuk pemutaran video youtube dengan koneksi lambat kurang lebih 8-10KB/s saja agan udah bisa memutar video youtube dengan lancar tanpa putus2x. Penggunaanya juga sangat mudah 1x klik kanan & 1 kali klik kiri = video diputar dengan lancar tanpa putus2x.

    Silahkan agan2x yang penasaran ingin mencoba aplikasi tersebut bisa cari di google atau kunjungi blognya http://sutikto.blogspot.com

    Terimakasih mudah2an membantu..

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Tips Bila Youtube Buffering Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa