Latest News
Wednesday, November 14, 2012

CARA INDEX DI GOOGLE KURANG 1 MINIT - SEO TIPS

Salam hormat all readers, aku nak kongsi bagaimana Tutorial atau Cara untuk di index kan di google search engine kurang dari 1 minit, Kali ni aku nak shared Tips and Tricks about SEO bagaimana cara untuk di index kan di google search engine kurang dari 1 minit.

Bunyi Tips and Tricks di atas macam hebat sangat kan? Blog Silence bukan blog yang SEO sangat, dah lama tak praktik pasal SEO ni. Cuma semalam ada buat experimentasi pasal ni. Beberapa jam aku mengamati dan cuba pelbagai cara, Alhamdulillah ianya berkesan. Entry aku DI INDEX di google search engine KURANG dari 1 MINIT dan berada di Top 1.

Gambar di bawah lambat di print screen dan tak terpikir nak share masa tu. Setelah di pikir-pikir why not aky shared benda yang baik kan? So print screen tersebut aku buat setelah 6 minit ter index di google.

Lihat dua (2) KEYWORD yang aku guna seperti di dalam gambar di bawah;

CARA INDEX DI GOOGLE KURANG 1 MINIT - SEO TIPS
Keyword - cara memadam subcribe

CARA INDEX DI GOOGLE KURANG 1 MINIT - SEO TIPS
Keyword - Memadam subcribe
CARA INDEX DI GOOGLE KURANG 1 MINIT - SEO TIPS.
  1. Buat entry yang berkualiti dan di pikirkan orang akan search di google.
  2. Tajuk entry mesti selari dengan Meta Tags dan Meta Keyword.
  3. Mulakan entry dengan H1 (<h1>artikel</h1>) nanti aku ajar macam mana nak buat AUTO H1 ni.
  4. Dalam entry mesti ada Keyword yang selari dengan no 2 dan sila bold atau STRONG kan mana-mana keyword berkenaan.
  5. Gunakan NAMA gambar berkait dengan entry dan jangan lupa set ALT dan TITLE TAGs pada gambar yang terdapat pada entry anda. Kat mana nak set? klik pada gambar dan klik properties.
  6. Selepas published entry share kan di Google Plus.
  7. Ping secepat mungkin di laman-laman ping yang berkualiti seperti di Pingomatic atau di Pingates. selepas tu baru ping di sosial network yang lain seperti facebook atau di Carimember.
  8. Jangan ping berulang-ulang.
  9. Dan kalau pandai pasang AUTO LINK seperti gambar rajah di bawah. Sebab kat situ lengkap dengan apa yang Google Bot inginkan. Rujuk gambar di bawah;
CARA INDEX DI GOOGLE KURANG 1 MINIT - SEO TIPS
Auto Link di SilenceBlogz
Bagaimana cara nak buat Autolink nanti aku berikan pada tutorial berikutnya.

Dan yang terakhir tadah tangan mohon pada Allah SWT supaya terindex dengan cepat di google.
Selamat mencuba.
Dan hasilnya untuk artikel ini TERUS di INDEX kurang dari 1 minit
CARA INDEX DI GOOGLE KURANG 1 MINIT - SEO TIPS
Print screen di buat pada 3 minit selepas enrty di ping !

Di ingatkan, bukan semua artikel akan di index kan di google search engine bergantung kepada kualiti artikel yang kita buat.

Nota: SilenceBlogz bukan blog yang SEO dan ini adalah sekadar berkongsi pengalaman sahaja. Ranking Top search pun akan berubah mengikut peredaran masa.

Sekian terima kasih,
Potia Casadelarossa

INCOMING SEARCH TERM :

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

24 comments:

  1. hoho..tu dia SEO tips dari bro potia..terbaik ni...

    ReplyDelete
  2. kefahaman gua pasal atom ni lebih mendalam. haha ok dah tau apa kegunaan dia

    ReplyDelete
  3. thanks bro sudi sharing.sesuai untk tirana aduka yg masih baru di alam blogging ni.

    ReplyDelete
  4. Hebat tu, mahi guna cara begini jugaklah, mana tahu menjadi.

    ReplyDelete
  5. Wah hebat tu hanya 6 minit dah terindex di google serch

    ReplyDelete
  6. waaaa.. satu idea yg bagus. xkena panelti google ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kena.. sb teknik ni mmg dah ada dlm template mesra seo pun...

      Delete
  7. sesungguhnya... masih blur lg ttg SEO even dh bbrp kali mmbacanya. huhu...

    ReplyDelete
  8. hebatnya... Tahniah sebab berjaya di enjin carian

    ReplyDelete
  9. Terima kasih diatas perkongsian maklumat yang berguna diatas bro..:)

    ReplyDelete
  10. cuba untuk memahami walaupun masih blur. saya budak baru belajar. TQ

    ReplyDelete
  11. terima kasih...bagus la perkongsian awak tapi saya tak faham la.

    ReplyDelete
  12. terbaikla...thanks for sharing this...

    ReplyDelete
  13. tetiba terjumpa lak ... thanks share . nape x pasang search ... adeh .

    ReplyDelete
  14. tq potia.

    hari ni blog ai dah boleh akses terus dari address.com dan latest blogoost ada kat page 1. tq tq tq

    ReplyDelete
  15. tips berguna... boleh apply..tqtq bro potia..

    jemput ke blog Elly, kalau ada boleh menilai sedikit blog Elly ni...hihihi...

    KERABU TERUNG BAKAR ~ RESIPI TURUN TEMURUN ARWAH ATOK

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: CARA INDEX DI GOOGLE KURANG 1 MINIT - SEO TIPS Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa