Latest News
Saturday, December 01, 2012

Cara Mengatasi Feed Blog Error - Tutorial blog

Cara Mengatasi Feed Blog Error | Kadangkala masa kita nak ping blog tak kiralah di mana sekali pun tiba-tiba "site feeds error".. terutamanya sering di hadapi di laman ping Aggregator.

Cara Mengatasi Feed Blog Error



bagaimana cara mengatasi feed blog error ? Mudah sahaja caranya.

Cara mengatasi feeds error di blog atau pun feeds RSS ralat atau tidak dapat di kesan di dalam blog sila ikuti langkah seperti di bawah ni.. ini bagi pengguna blogspot sahaja ok.. kepada wordpress aku rasa tak ada masalah kot..

1.Login ke dashboard.
2.Template.
3.Edit template.
4.Expand template (tick)

Kemudian cari/ctrl+F kod ni : <head>
selepas kod ni sila paste kod dibawah..

<link href='/feeds/posts/default' rel='alternate' title='NAMA BLOG ANDA - Atom' type='application/atom+xml'/>
<link href='/feeds/posts/default?alt=rss' rel='alternate' title='NAMA BLOG ANDA  - RSS' type='application/rss+xml'/>

***TUKARKAN "nama blog anda" kepada nama blog korang atau pon title blog korang..

5. Kemudian save !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Cara Mengatasi Feed Blog Error - Tutorial blog Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa