Latest News
Tuesday, December 25, 2012

CARA WUJUDKAN CALCULATOR DENGAN GOOGLE SEARCH

Bagaimana cara untuk mengatasi ketika darurat jika ketiadaan calculator untuk buat kira-kira? ni ha.. pakcik nak kongsikan. Bukan semua orang tau kot. Bagaimana CARA WUJUDKAN CALCULATOR DENGAN GOOGLE SEARCH.
Ikut step kat bawah ni ;

  1. Buka page google.com
  2. Taip kat google search tu tarikh hari ini dalam format ini contoh : 25/12/12
  3. Kemudian Enter...
Bila dah enter automatik akan keluar Calculator seperti di bawah ni.
Sebelum menggunakan calculator ni sila padam result untuk 25/12/12 tu dulu dengan menekan butang AC. Dah lah tu jek kot aku nak share time boring ni.

INCOMING SEARCH TERM :

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

6 comments:

  1. ppp <---------------- klw jenis2 yg tambah2 gadget mmg FAIL harap maklong :P

    ReplyDelete
  2. wah betul la bro...haha baru try td...

    ReplyDelete
  3. @paripariputih tak baca dah putus asa... ni bukan gadget la...

    ReplyDelete
  4. @Hatimi Tahirruddin ekekeke byk kod yg blh di buat klu boring kat search engine tu

    ReplyDelete
  5. tak pernah tahu dan tak terlintas pun nak buat time boring.. haha!
    dapat ilmu baru yang boleh dibuat bila boring ni... ^_^

    ReplyDelete
  6. wah..terbaik bro..aku baru tau ni..hehehe

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: CARA WUJUDKAN CALCULATOR DENGAN GOOGLE SEARCH Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa