Latest News
Saturday, December 29, 2012

Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com?

Tanda sokongan aku pada adik tiri aku si mksyahir.com mohon join contest ni untuk hadiah yang sungguh lumayan bagi contest anjuran bloggers abad ini.
klik banner untuk join

Ok contest pon dah rasmi, then mesti korang nak tau apa syarat-syarat untuk join contest ni kan?syarat-syaratnya insyaAllah tak merumitkan korang dan aku sedaya upaya akan memudahkan kerja korang :)

Syarat-syarat penyertaan:

1. Mestilah follower blog dia

2. Buat 1 entry bertajuk "Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" tak kisah lah entry korang nak buat panjang mana pon

3. Dalam entry tu korang hendaklah memberikan pendapat, kritikan, pujian, kutukan, dan apa-apa saja seumpama dengannya dengan penuh ikhlas mengenai blog aku nih tak kira lah dari segi penulisan entry blog, template, widget-widget, susunan, link blog atau sebagainya [bebas]..ni kira macam review blog lah..lontarkan pendapat anda mengenai blog aku dengan ikhlas dan membina serta kreatif..

4. Copy BANNER atas tu dan make sure korang LINK kan ke ENTRY blog dia

5. Tekan g+1 para sponsor yang di sediakan di sana.

6. Like setiap FB fanpages yang di sediakan di sana.

7. Di akhir entry korang, korang hendaklah meletakkan ayat seperti dibawah ini dan siap di backlink ke blog para sponsor dan juri jemputan khas seperti yang dinyatakan di sana.

Hadiah-hadiah lumayan untuk para peserta dan pemenang

- Semua peserta akan dimasukkan ke dalam bloglist special di mksyahir.com

- Tempat Pertama - Wang Tunai RM 150

- Tempat Kedua - Wang Tunai RM 100

- Tempat Ketiga - Wang Tunai RM 50

- Tempat Keempat - Wang Tunai RM 30

- Tempat Kelima - Wang Tunai RM 20

- Tempat Keenam Hingga Kesepuluh - Wang Tunai RM 10

- Top Referrer 1 - Wang Tunai RM 50

- Top Referrer 2 - Wang Tunai RM 30

- Top Referrer 3 -  Wang Tunai RM 20

- Jumlah Hadiah - RM 500 Tunai

- Hadiah boleh ditukar kepada TOPUP Maxis, Celcom Atau Digi

Amacam?lumayan kan?semua peserta yang join dah konfem dapat hadiah :)

Ok dah tau hadiah kan?so aku nak cerita pulak kriteria pemilihan pemenang

1. Pemenang bagi tempat Pertama hingga tempat Kesepuluh akan dinilai melalui

  • Kritikan, pendapat, review dan seangkatan dengannya yang paling kreatif dan membina serta boleh di guna pakai untuk penambah baikan blog picisian aku nih

2. Pemenang bagi Top Referrer akan dinilai melalui
  • BLOG / ENTRY yang paling banyak menghantar trafik kepada BLOG / ENTRY di mksyahir.com
Tips-tips yang boleh aku bagi:

1. Semakin panjang kupasan dan ulasan, semakin banyak isi bernas yang disampaikan, semakin kemas susunan ayat, semakin mudah untuk difahami...maka semakin tinggi % untuk korang menang :)

2. Semakin banyak korang promote dan ajak kawan-kawan korang join contest ni melalui entry korang, so semakin tinggi % korang untuk menang TOP REFERRER :)

Contest ini terbuka kepada semua termasuk para sponsor..so yang sponsor tu jangan ragu-ragu untuk join sebab aku dah tanya Ustaz Azhar Idrus bahawa tak salah kalau orang yang sponsor join contest yang disponsor olehnya :)

Aku rasa semua dah clear kot? kalau tak clear lagi or ada sebarang pertanyaan korang boleh lah inbox aku dekat >>SINI<<..sebarang penambah baikan akan aku maklumkan kemudian..

So good luck lah aku ucapkan kepada semua peserta..aku harap contest aku kali ni mendapat sambutan yang meriah berbaloi dengan hadiah yang ditawarkan :)

**Tarikh tutup pada 25 Januari 2013 dan kemungkinan akan diubah pada bila-bila masa sahaja..terima kasih.

nota: entry ni di copy bulat-bulat dari blog pengajur. Mohon beri sokongan kepada beliau untuk menjayakan kontes ini.


INCOMING SEARCH TERM :

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

9 comments:

  1. woah... kena join gak nie.. gud luck bro.. sori lama x dtg lepak sini.. busy baru masuk keje hwheheheh :)

    ReplyDelete
  2. promote jangan tak promote... ^_^

    ReplyDelete
  3. sponsor dengan juri contest ni memang dasyat2 belaka... aku dah tgk dah senarai sponsor dengan juri..pergh.. terbaik

    ReplyDelete
  4. tengs abam potia..wa tak perasang entry ni..hehehe bila mau ketemu lagi?hehehe

    ReplyDelete
  5. @MK Syahir bila free... bila2 pon blh... sory mlm tu tak pat follow... mmg keter adik aku tu tak idup

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com? Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa