Latest News
Monday, December 17, 2012

KERETA TERPANTAS DI DUNIA BUGGATI VEYRON - INFORMASI

Dijangkakan menjadi kereta terpantas di dunia.
Bugatti Veyron direka dan dibangunkan oleh Volkswagen Group dan dihasilkan di Molsheim, Perancis oleh Bugatti Automobiles SAS. kereta super ini menggunakan nama pemandu Bugatti bernama Pierre Veyron yang memenangi perlumbaan selama 24 jam di Le Mans, Perancis pada tahun 1939. Bugatti Veyron 16.4 adalah yang paling perkasa dan kereta terpantas di dunia ketika pertama kali dikeluarkan pada tahun 2005, dengan mudah boleh lulus sebagai kereta super hero milik Batman. Ia mempunyai kelajuan akselerasi terpantas, mencapai 60 mph dalam 2.5 saat.
http://www.silenceblogz.com/2012/12/kereta-terpantas-di-dunia-buggati-veyron.html
 KERETA TERPANTAS DI DUNIA

Veyron Versi Super Sport adalah kereta terpantas di dunia, dengan kelajuan puncak 431,072 km / jam (267,856 mph). Versi standard mempunyai kelajuan tertinggi 408,47 km / jam (253,81 mph). Dijejali dengan mesin W16-Cylinder 8.0L, empat turbocharger, dan DSG dual-clutch dikendalikan komputer transmisi manual, Veyron dapat mencapai kelajuan tertinggi 253 mph. Mengingat jumlah dari 10 radiator untuk sistem penyejukan mesin, oil transmition, penyerap panas udara untuk liquid intercoolers. Kereta ini mempunyai kekuatan nisbah berat untuk 529 bhp / tan.

KERETA TERPANTAS DI DUNIA
 KERETA TERPANTAS DI DUNIA
KERETA TERPANTAS DI DUNIA


INFORMASI UMUM
    Jenis Kenderaan: SuperCar
    Harga: $ 1,700,000.00


UKURAN
    Panjang: 174.2 in. (442 cm)
    Lebar: 77.9 in. (198 cm)
    Tinggi: 47 in. (119 cm)
    Berat Kosong: 4162 lbs (1888 kg)


PERFORMANCE
    Mesin: 8.0L W16-Cylinder, Quad Turbocharger, DOHC
    Kapasiti Mesin: 7993 cc
    Tenaga: 1001 HP (Standard) 1200 HP (Supersport)
    RPM Maksimum: 6000 RPM
    Torque: 923 lb-ft at 2200-5500 RPM
    Penghantaran: 7-speed DSG sequential
    0-60 MPH: 2.5 saat
    1/4 Mile: 10.2 detik@142.9 mph
    0-100 MPH: 5.1 saat
    Kelajuan Maximum: 253 mph (407 km / h)
KERETA TERPANTAS DI DUNIA
 KERETA TERPANTAS DI DUNIA

Chief Desainer Veyron adalah Hartmut Warkuss, dan luaran reka bentuk direka oleh Jozef kaban dari Volkswagen, dengan banyak kerja kejuruteraan yang dilakukan di bawah bimbingan chief engineering Wolfgang Schreiber. Meskipun ditugaskan oleh Volkswagen, kereta ini hanya dijual melalui pengeluar Bugatti dan tidak dapat ditemui di setiap pengedar Volkswagen.

Jika kita berbicara tentang prestasi kita akan terpukau oleh kekuatan supercar ini yang mencapai 200-300 km / jam (124 dan 186 mph) dalam 7,3 saat. Jika kita mengira / mengetahui fakta bahawa kelajuan tertinggi Bugatti Veyron adalah 253,2 km / jam (dari 407,5 km / jam), hal tersebut terjadi kerana kelajuan terhad secara elektronik untuk mencegah kerosakan ban (asalnya ia boleh berjalan lebih pantas dari itu) . Kereta ini harus mengambil 40,4 Liter/100 km dan ketika berjalan pada kelajuan tertinggi dan memandu di bandar maka ia akan menghabiskan 24,1 Liter/100 km.

Bugatti Veyron vs Mclaren SLR

INCOMING SEARCH TERM :

KERETA TERPANTAS DI DUNIA BUGGATI VEYRON, KERETA TERLAJU DI DUNIA, kereta terpantas, bugatti veyron
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

6 comments:

  1. hoho baru tahu nama veyron tu ambik dari nama racer...

    mcm menarik harga tu bro....kalau guna duit yg awek aritu kasik yg $2juta tu boleh beli dah sebijik ni....hihihi

    ReplyDelete
  2. Abg, ayang nak sebijik sbg hantaran kita nanti
    xkira ayang nk jugak! Kalau takde kita balik rumah mak kat temerloh sana :p hehehe..
    Kereta cun, harga cun, mestila semuanya cun.. Terbaiklah veyron tu.. Apa2 pun Toyota tetap kat hati. Ehh? :)

    ReplyDelete
  3. Minat tang kereta tu tp sayang duit x cukup! so bagaimana tu???Terkulat2 mataku menengok kereta tu!

    ReplyDelete
  4. Cantik...Pantas pulak tu...
    Tapi, mahalnya ^_^
    Hanya jutawan jak dapat beli kereta nie bah...

    ReplyDelete
  5. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Tidak ada yang namanya hari yang tidak penting dalam kehidupan manusia ini. Setiap saat berharga.

    ReplyDelete
  6. mak aih..harga dia sangat2 menakutkan..

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: KERETA TERPANTAS DI DUNIA BUGGATI VEYRON - INFORMASI Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa