Latest News
Saturday, December 08, 2012

Semangat yang hilang

Assalamualaikum, Hari ni hari sabtu yang memboringkan.. tak macam selalu.. makin hari makin hilang semangat aku nak berblog.. makin hari makin suram aku rasa.. user online pun makin kurang kadang tak ada langsung.. kekadang aku jelajah dari blog ke blog tengok-tengok apa yang patut mencari ilham tapi jawapannya zero.. Semangat nak komen pun tak tak ada..
Semangat yang hilang

Hurrrmmm.. badan ni makin hari makin lemah.. tidur pun tak pernah cukup.. 2-3 hari baru aku dapat tidur beberapa jam.. tidur tu pun ikut suka hari aku jek kat mana aku nak landing.. rumah sekadar tempat mandi dan tukar pakaian jek.. Masa aku banyak kat luar.. makan minum pun tak menentu.. kereta je lah tempat aku berehat.

Makin hari makin malas rasanya nak buat posting.. adeh... Typo Friday dah 2 kali terlepas. Nasib Silence day of Wednesday tak perlu untuk menaip..
Semangat yang hilang

Pada sahabat-sahabat sekalian aku mintak maaf kalau aku tak reply komen korang tu.. aku happy bila korang sudi komen.. sudi singgah.. aku tersenyum bila baca semua komen-komen korang tu.. walaupun komen tak sampai pun 10 org di setiap entry aku tu.. takpe aku tau semua tu salah aku sebab aku tak suka nak meninggalkan komen kat blog korang..

Malam ni rasa tak best sangat.. tak best sebab makin hari aku rasa dunia blog ni makin sunyi.. tak sama macam mula-mula masuk ke kancah blogging ni. Mungkin zaman kepupusan untuk blogger macam aku dah tiba kot.. biarlah bloggers yang baru ambil laluan ni pulak.. ini tidak bermakna bukan entry terakhir.. cuma nak mohon maaf jek kalau ada salah dan silap atau pun tersalah guna bahasa semasa aku berblog ni...
Semangat yang hilang

Kadang-kadang aku terasa teramat jauh.. jauh dari sahabat-sahabat yang pernah sama-sama gelak ...bergurau... kutuk mengutuk... bermanja-manjaan... menggatal sana sini... bila ingat semula buat aku tersenyum dan kadang-kadang buat aku sedih... mungkin perubahan alam dan waktu membuatkan kita jadi atau rasa macamni.. tapi ni bukan entry simpati.. malam ni aku rasa aku cuba nak menaip.. sebab hati aku rasa macam suram sangat-sangat... kenapa lah aku susah nak delete memori dalam otak aku ni?? adeh... sepanjang masa fikiran aku banyak melayang di dunia lain.. banyak khayalan.. sedangkan hidup aku masih lagi kat sini tanpa apa-apa perubahan untuk kearah kebahgiaan masa depan.. aku ak bermaksud dari segi meterial tapi dari segi mentaliti...
Semangat yang hilang

Aku rasa makin hari makin tertekan je dalam hudup aku ni..dalam satu hari berapa patah perkataan jek aku ungkapkan.. dunia aku cuma dalam diri aku jek.. aku seolah tak ada dunia luar.. rutin aku cuma berjaga... ngadap Hp.. ngadap Laptop... drive... makan.. minum... tertidur dalam kereta... dan esok??? ulang balik semula.... hurmmmm....

Semangat aku bagaikan hilang... on laptop tenung jek.. tak tau nak surf apa-apa... masuk blog dah macam bersawang.. tak ada apa yang nak aku post atau kongsikan...tapi tu bukan masalahnya... kalau nak ikutkan banyak benda aku nak post... tapi bila terlalu menyentuh hal yang terlalu peribadi , apa yang aku taip walaupun panjang aku deleted semula... aku bukan mencari simpati.. tapi aku mencari kepuasan dan ketenangan.. tapi aku rasa dah macam luntur semangat aku nak berblog... semangat aku hilang dan lama kelamaan mungkin akan terus hilang...

"If you like something, you must be strong.. and try to grab it".. but what i see.. i can't... hurmmm... like Something but Nothing....... never mind.. forget it..
If I'm not around.. don't worry.. actually I'm maybe near with you..
Semangat yang hilang

Apa lagi aku nak taip ni pon aku tak tau.. aku taip jek apa saja yang terlintas di fikiran aku yang dalam keserabutan masa ni... taip tanpa henti dan tanpa aku baca semula... kalau korang tak paham sorry la... dan aku yakin tak ada pun yang akan baca entry yg macam ni... kecuali orang-orang tertentu jek.. tak apa janji aku puas dapat luahkan kat sini...

Lastly.. aku mintak maaf banyak-banyak.. kalau entry ni agak beremosi sikit...dah aku katakan tadi aku bagai semangat yang hilang...
Wassalam..

Yang Benar,
Penulis Jemputan

INCOMING SEARCH TERM :

semangat yang hilang
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

9 comments:

  1. baru nk knl2 ngn potia..aku penah rse. ramai blogger melalui saat2 ko lalui skng

    mcm bese, kejar semula. jangan biar die terus menghilang..xsayang ke ngn usaha y ko buat ni?

    tak nak update xpe, janji jangan biarkn ia terkubur terus

    ReplyDelete
  2. haha rilek bro...kau ni time aku baru nak start blogging lak kau patah smgt...

    kalau pasal kerja yg terlalu stress, try usha tempat lain bro....gaji rendah sikit takpe asalkan tak stress...

    ReplyDelete
  3. Semangat tu masih belum hilang, ada je kat sini cuma ianya suram... Saya setiap masa melalui perasaan ni. Terasa seperti 'knp aku nk berblog ni??' -walaupun hakikatnya kita tau apa tujuan kita berblog..
    Jgn patah semangat, anda masih punya ramai disini.. saya xde pape nk beri. Semangat pun saya xtau nk salurkan cara mana, tapi saya percaya setiap org punya peluang utk merasa bahagia dgn apa yg mereka buat, bahagia dgn apa yg mereka miliki..
    Jgn berhenti menulis kerana melalui tulisan org memahami kita.. Memahami siapa kita, menghargai kita..

    P/s : tidur tu penting abg potia. Badan perlukan tidur dan bila dia dpt rehat, hati otak dada semuanya akan jadi lebih tenang..

    ReplyDelete
  4. @Hatimi Tahirruddin kerja ok bro... cuma aku ni susah sgt nak lupakan kisah silam jek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy rasa abg potia xpernah cuba utk lepaskan masa silam tu. Sebab tu ianya terus menghantui diri setiap masa.. Xsalah nk mengingat, tp kalau ingatan tu terus2an menghantui diri dan hidup kita, apa akan jadi dgn diri?? Sakit memang sakit, perit mmg perit. Tapi kita sendiri yg pilih utk memeritkan diri menyakitkn tubuh sendiri..
      Bukan niat utk mengajar, cuma xnk tgk sahabat patah hati, putus semangat. Hidup tu indah kalau kita pilih utk mengindahkannya..
      Pelangi cantik, walaupun jauh tp kita tetap rasa bahagia melihat kecantikan pelangi tu. Tp tau kan nk menanti pelangi tu hadir kena tunggu hujan panas barulah ia muncul.. Seksa pd mulanya tp percayalah ada bahagia di penghujungnya.
      ~maaf terover pulak..

      Delete
  5. @baby comel tau tidur tu penting..tapi dah imsonia apa lagi blh buat...asal malam jek mata terang siap blh xray lagi... adeh... bilalah dapat tidur mcm org lain

    ReplyDelete
  6. abam potia..go abam potia...
    biasalah,wa pun kdg2 rasa down semacam..but tu mmg normal.. xtually setuju ngan iffah, blog ni bukan tempat kta post n comment je,tp bg aku ianya smcm buku scrap kita.. mesti seronok bila kta dh bercucu nnti leh tnjuk ni la atok punye blog, at least,nnti kita akan terkenang balik saat manis kita berblog..:) so semngatkan diri semula..keep on blogging..:) wa pun jrg dh update..tp bg wa, my blog is my place to share..:) so abam pun tingktkn smengat ye.. luv abam potia..:)

    ReplyDelete
  7. rasanya ada masanya blogger2 akan rasa ape yang potia rasa. kuatkan semangat...apapon cube untuk fikir secara positive setiap perkara yang berlaku.pasti ada hikmah di sebaliknya...

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Semangat yang hilang Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa