Latest News
Sunday, December 09, 2012

WIDGET RANDOM SURAH - updated

Assalamualaikum, Di sini aku ada buat sedikit updated di Widget Random Surah. Kepada yang dah pasang tak perlu ubah apa-apa kalau nak ubah pun boleh. Ianya masih sama cuma ada sedikit sahaja pembaharuan dari segi jenis-jenis border dan saiz serta sedikit tambahan ayat.
Kod Widget Random Surah terbaru seperti di bawah;
<div style="border: 2px dotted green;"><script language="JavaScript" src="http://silence-blogz.googlecode.com/files/widget-surah2.js">
//*Sila pasang kod ini di sidebar blog anda.Mengubahsuai script ini akan menyebabkan
ianya gagal berfungsi.Original Random Surah script by Potia(silenceblogz.com)

*//
</script>
</div>

Demo Widget Random Surah

Apa yang anda boleh ubah atau edit hanyalah di kod yang bewarna sahaja.

Penerangan kod :
  • 2 = saiz border.
  • dotted = jenis border - [Pilih jenis-jenis border di sini]
  • green = warna border - [boleh ditukarkan kepada - black, grey, red, lime, maroon dll]

INCOMING SEARCH TERM :

widget random surah, widget random ayat
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

15 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. semoga memberi manafaat kepada kita semua insyallah

    selamat petang minggu POTIA ^_^

    ReplyDelete
  3. terbaek bro...semoga terus berkongsi byk lg widget dan tutorial lepas ni...

    ReplyDelete
  4. SDRA POTIA
    TKASIH ATAS PERKONGSIAN INI
    Semoga Allah memberkati usaha murni sdra

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... Puas sudah mencari, akhirnya jumpa sudah widget ini di sini. Terima kasih Mr Potia Casadelarossa (sedap aih nama...)

    ReplyDelete
  6. Terima kasih untuk widget surah ni :)

    ReplyDelete
  7. Syiqin guna widget surah ni yee...Terima Kasih

    ReplyDelete
  8. Sy pun minta izin guna widget ni ye... terima kasih kerana menghasilkan sesuatu yg bukan sahaja bermanfaat tp juga dapat membantu amalan kita... :)

    ReplyDelete
  9. Good morning sir. How are you ? I like your post very much . Have a nice day .LOL bad introduction :p


    ReplyDelete
  10. kasi besaq sikit ayat Quran tu...x jelas la

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: WIDGET RANDOM SURAH - updated Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa