Latest News
Friday, January 18, 2013

Selamat Ulang Tahun SilenceBlogz

Selamat Ulang Tahun SilenceBlogz | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat kalian semua.

Dalam sedar tak sedar hari ini 18/01/2013 genap Setahun SilenceBlogz yang pada mulanya sebagai SilenceBlogz.blogspot.com. Dan ini lah entry pertama pembuka bicara untuk blog ni "Salam Pembuka Bicara" Syukur kehadrat Ilahi sehingga hari ini aku masih setia dengan blog ni.

Dah 3 tahun aku bergelumang dengan blog, Cuma dengan SilenceBlogz aku yang ni bertahan agak lama. Dah banyak blog aku buat semua menemui jalan buntu. Aku cuma dengan dunia aku sendiri, Syok sendiri dan akhirnya aku kecewa.

Aku kecewa dan lahirlah SilenceBlogz. kenapa SilenceBlogz? pasti korang nak tau kenapa kan? sebenarnya blog-blog aku dulu-dulu penug dengan kesunyiaan. Tiada pengunjung yang datang. paling tinggi uniqe dalam sehari tak sampai pun 10 uniqe, dan page views tak lebih 20 pageviews. Teramat-amat sedih maka dengan itu lahirlah SilenceBlogz. Blog yang Sunyi dan tak berpenghuni penuh dengan sawang.

Syukur alhamdulillah berkat hasil syok sendiri aku setia sepanjang masa sorang-sorang kat sini. Sehinggalah aku kenal dunia blogging ni. Syukur sekali lagi selepas 3 bulan lalu bertukar kepada dot com page view, visitor uniqe meningkat agak mendadak. Syukur sangat-sangat. kini aku tak kesorangan dalam dunia blogging ni.

Alexa Rank hari ini
kalau dulu maksimum online cuma 2 orang kini maksimum users online pernah cecah 865 orang. Page view dalam sehari cecah 2000 kali, dan page view paling tinggi penah SilenceBlogz dapat 80,000 page view dalam tempoh 24 jam. kalau dulu Alexa Rank 3,000,000 lebih kini rasa bertuah kerana di bawah paras 300,000.
Untuk 6 jan 2013 - 14,365 jumlah page view | 10 Jan 2013 - 10,225 page view
Users Online pada Malam AJL27
356 Users Online | Untuk MaharajaLawak 1243 Users Online
18/1/13 dari jam 7.30pm - 11.50pm Sebanyak 40,620.
Total pageview untuk 18/1/13 sebanyak 64,415.
Total Unique 10,645 users/orang
Rekod maximum users online pada 18/01/13 sempena  MLM
2,590 users online serentak dari jam 7pm - 12am
Syukur dan aku berterima kasih pada semua kawan-kawan yang sentiasa memberi semangat untuk aku terus disini. Terima kasih sangat-sangat. jasa mu tetap ku kenang.

Ok, ni bukan entry yang nak menunjuk-nunjuk tapi sekadar sinopsis mengenai SilenceBlogz semata-mata. Bukan nak tunjuk blog ni hebat sangat sebab bayak lagi blog kat luar sana yang lagi hebat-hebat dan berpengaruh. Ok malas nak taip panjang-panjang, so begitulah serba sedikit pasal SilenceBlogz.com

*Laterst Contest | Cabaran SEO Blog 3 Dalam 1 Happy New Year 2013 jom join?
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

23 blogger-facebook:

  1. tahniah silenceblogz sebab dah setahun...lepas ni tak silence lg dah...hehe

    ReplyDelete
  2. happy bday silence blog! :)

    btw,nnti eca masukkan link dlm bloglist ye....tgh busy schedule entry

    ReplyDelete
  3. Hpy anyvesery silenceblogz :)
    Bak kata timi confirm dh xsunyi lagi pasni..

    ReplyDelete
  4. Happy anniversary silence blog. xde jamuan makan2 ke smpena anniversary ni? hehehe..

    ReplyDelete
  5. wah, gempak giler pageview... Happy aniversary Silenceblogz.com... xde kek ker?

    ReplyDelete
  6. selamat ulang tahun Silenceblogz.com. Tahniah di atas pencapaian yg dikecapi sekarang. semoga terus berjaya pada masa akan dtg. :)

    ReplyDelete
  7. selamat ulangtahun silenceblogz...
    dah tak sunyi dah blog potia...
    pencapaian pun makin gempak tu... ^_^
    tahniah... :))

    ReplyDelete
  8. happy anniversary potia.. tq for all your efforts to teach me bout blogging,, banyak lak entry dok kat first page google sekarang,, tq sangat sudi tukar rss feed and so on so on,, :)

    ReplyDelete
  9. HAPPY BIRTHDAY SILENCEBLOGZ semoga panjang usia dan murah rezeki yg dan melimpah ruah dari SEO hendaknya amin.....

    Kepada tuang bloga SILENCEBLOGZ POTIA yg sememangnya aku kenal sangat perahsia, pemalu (ececech) terima kasih... sebab sering bagi pertolongan pada mereka2 yang memerlukan... dan sebab itulah jugak sekarang blog ni mendapat kunjungan blogger2 tanpa putus2... tahniah.. keep it up... dan sebagai salah seorang rakan blogger akak nak ucapkan selamat ulang tahun.. semoga blog ini akan bertahan berkurun-kurun abadnya insyallah...

    senyap itu adalah untuk org yg bijak eh... ^_^

    Yours faithfully,
    akak tiri
    PariPariPutih a.k.a Nor Zaimah

    ReplyDelete
  10. p/s: hahaha nak cakap kemaheng siap ada thank you dlm pelbagai versi gitu.. ahahha ko hado? :P

    ReplyDelete
  11. wowwowo hebat giler pageview potia. :)
    alaa michelle jarang sekali singgah blog potia. [ok , ni pengakuan khas.kehkehkeh :P]
    selamat ulang tahun.
    #kenal aku tak? -MICHELLE B'BEE-
    for sure~

    ReplyDelete
  12. perghh dan perghhh tahniah bro..aku kejelezan..huhu itulah kalu dh gigih buat mcm2 kat blog, mmg dapatla hasil yg setimpal dgn apa yg kita bersusah payah tu..err, tak tiup lilin sebatang kat kek ker? :P

    ReplyDelete
  13. wahh!! happy birthday!!!
    one day, amal nak jadi macam blog ni :)

    ReplyDelete
  14. selamat ulang tahun bro..terbaik!! (y) semoga terus berjaya di masa hadapan..keep it up!jgn jadi macam wa..hehehe

    ReplyDelete
  15. hehehe.. dh jrg menyinggah.. xde kelapangan.. nway semoga terus berjaya dan bertapak lebih kukuh dalam dunia blogging..

    sssssssssssyyyyyyyy...
    "diam2 ubi berisi sudah kini.."

    hehehe..

    ReplyDelete
  16. masuk 28.8.2013 dah genap 5thn blog mas,masih lagi tak bertukar www.. grrr..nak wat je,mesti tak jadi..hihi

    ReplyDelete
  17. selamat hari lahir SB...hihihi..maafla lama xdtg cni...

    blog ni smakin mju nampknya...tahniah ye..boleh r tukar noisyblog pulak..hahha

    ReplyDelete
  18. selamat hari lahir silence blogz.. silence blogz memang terbaik tengok ha rekod pageviews dia peh!! Tahniah potia.. moga bertambah maju lagi. Always support u :)

    ReplyDelete
  19. dah setahun dah anak abah. haha tahniah banyak betei pencapaian. go potia go potia.

    rindunyaaaa

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Selamat Ulang Tahun SilenceBlogz Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa