Latest News
Saturday, January 05, 2013

SILENCEBLOGZ MENANG KONTEST SEO - BLOG POPULAR

Assalamualaikum dan salam sejahtera, pertama sekali thanks kepada penganjur www.coretananuar.com kerana menganjurkan kontest dengan keyword BLOG POPULAR ini. Tujuan sertai kontest ini adalah untuk menguji tahap kemantapan dan teknik-teknik SEO dan sekadar memeriahkan suasana serta menyokong para bloggers yang mengajurkan kontest seumpama ini.

SilenceBlogz tak ketinggalan dan berada di muka pertama dengan sebanyak 933 JUTA keputusan CARIAN yang dikesan oleh google.com.my.
Walaupun berada tempat ke 3 di muka pertama google namun secara keseluruhan Silenceblogz menduduki tempat ke 9 kerana kurang promosi yang mana kontest ini memerlukan like, google+, twiter (tak ada pun akaun).
kredit : coretanAnuar dot com
Entry yang menjadi taruhan untuk kontest ini "Blog Popular Oh Blog Popular. Tujuan entry ini di buat adalah bukan kerana untuk memberitahu kemenangan ini tetapi untuk menyatakan bertapa pentingnya SEO dalam sesebuah blog, ini kerana ianya dapat membantu meningkatkan trafik dengan carian-carian keywords di google, bing, ask, dan sebagainya.

Setiap blogger tidak kiralah dari platform mana pun perlu mempelajari basic dan teknik-teknik SEO dan apa itu SEO sila baca DISINI. Dalam sesebuah blog perlu mempunyai META TAG dengan KATA KUNCI yang berkemungkinan di cari di enjin carian terutamanya google.

Kepada yang masih kurang paham sila ke sini google webmasters. Ikuti cara dan fahami bagaimana untuk melengkapkan blog anda dengan SEO.

Ok rasanya aku dah melalut dah ni. Ok aku stop dulu lah.

TAHNIAH KEPADA SEMUA PEMENANG DAN YANG SERTAI PERTANDINGAN INI.

SEO sebanarnya bukanlah;
S - Salin
E - Entry
O - Orang

INCOMING SEARCH TERM :

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

13 comments:

  1. Potia semalam masa ppp masuk kat sini... masa time raja lawak... perghhhhh! 300 lebih viewer jeles ai ha ha ha keep it up semoga silenceblogz akan terus maju ^_^

    ReplyDelete
  2. mesti banyak viewer kan hari2 :)
    tahniah ! amal pun nak jugak!!
    keep it up ! thumbs up !

    ReplyDelete
  3. Wah, hebatla dia, keep up this good momentum okey =) thumbs up 100x hehehe,

    ReplyDelete
  4. tahniah.... belanja mekdi :) tiba2 ja kan

    ReplyDelete
  5. tahniah bro...diharap terus maju lagi lepas ni...boleh aku numpang sekali...:P

    ReplyDelete
  6. @paripariputih thanks... tu semua penagan live streaming...

    ReplyDelete
  7. @baby comel thanks.. kehebatan tu tak penting yg penting belajar dan terus belajar... kan???

    ReplyDelete
  8. @hnahdy blh belanja kereta mewah pun blh sbb hadiah lumanyan rm40 ekekekek

    ReplyDelete
  9. wah...tahniah potia...bukn sng nk ada kt page pertama g0ogle tu...untung betul..hehe

    ReplyDelete
  10. tahniah....

    mmg silenceblogz ada traffic tinggi especially utk live streaming...nak tau kenapa?? coz byk blog lain x leh view live streaming diorg...huhu

    #slalu gak tumpang tgk live streaming kat cni coz tv dah rosak...huhu

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: SILENCEBLOGZ MENANG KONTEST SEO - BLOG POPULAR Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa