Latest News
Saturday, February 23, 2013

10 Blogger Terbaik Malaysia

10 Blogger Terbaik Malaysia

10 Blogger Terbaik Malaysia | Cabaran SEO "10 Blogger Terbaik Malaysia" (10BTM) ini di asaskan oleh blogger terbaik antara terbaik di Malaysia iaitu OhCikgu.com. Sekali lagi Contest SEO yang mempertaruhkan kata kunci supaya berjaya di SERP pertama google.com.my dengan carian keyword "10 blogger terbaik Malaysia" menggunakan Google Incognito.

10 Blogger Terbaik Malaysia SilenceBlogz
10 Blogger Terbaik Malaysia 2013

10 Blogger Terbaik Malaysia - 10BTM

Berikut di senaraikan 10 Blogger Terbaik Malaysia mengikut sudut pandang yang 'random' oleh penulis SilenceBlogz.com (SB) sendiri.

  1. Denaihati.com - DH
    Kenapa saya meletakkan blog ini di TOP 1 Ranking? kerana denaihati di anggap otai dalam dunia blogging Terbaik Malaysia. Kepakaran Denaihati dalam dunia SEO memang tidak dapat di sangkal lagi buat masa sekarang. Lebih-lebih lagi blog Denaihati mempunyai aura dan pengikut-pengikutnya tersendiri. Walaupun pemilik Denaihati tidak pernah singgah sekali pun di blogger2u namum saya tetap kagum dan hormati beliau sebagai Bapa kepada blogger dan dunia SEO. Banyak Contest yang telah di anjurkan oleh beliau.

  2. Forblogger.net - FB
    Blog forblogger ini pun saya senaraikan antara TOP 10 Blogger Terbaik Malaysia kerana jasa beliau dalam dunia blogger Malaysia. Mengapa saya katakan begitu? kerana beliau ada menyumbang tip-tip SEO kepada para blogger-bloger baru macam penulis blog ini sendiri. Ramai yang mengatakan karya blog template beliau begitu mesra SEO. (masih lagi mencari di mana nak download).

  3. Bonikacak.com - BK
    Eh! kenapa Boni Kacak? kacakkah beliau? Ok beliau saya senaraikan di antara 10 Blogger Terbaik kerana saya teramat kagum dengan beliau. Mengapa? kerana kesungguhan beliau dalam dunia blogging ini tidak dapat di nafikan. Kemana sahaja saya blogwalking mesti ada sahaja nama beliau. Ditambahkan lagi dengan kesengalan sikap beliau yang sengal-sengal ubi kayu membuatkan beliau di gilai oleh gadis-gadis yang mendabarkan kehenseman seorang lelaki sejati. Rasa nak pukul je dengan penyapu dia ni. (mohon belanja kefci bucket ok).

  4. AkmaOmar.com - AO
    10 Blogger Terbaik Malaysia sekali lagi di kejutkan dengan gadis ini. Bukan calang-calang gadis. Mengapa Akma Omar? ye saya senaraikan beliau di Top 4 Blogger Terbaik Malaysia. Dari sudut pandang saya Akma Omar ini antara penggiat SEO terbaik yang mana ketika cabaran SERP untuk keyword "Blog Popular" SilenceBlogz di tinggalkan pada gear 3 dengan sewenang-wenangnya.Hati-hati dengan gadis ini. Dia ada Black Belt. (teke je ok).

  5. Zarulumbrella.com - ZU
    Top 5 blogger terbaik Malaysia menempatkan seorang artis yang menjadi kegilaan aku suatu masa dulu.Mengapa beliau?. Beliau adalah satu-satunya artis dimana selaku blogger singger yang tidak di ketegorikan sebagai seorang yang sombong. Ye saya percaya beliau tidak pernah singgah ke SilenceBlogz namun beliau tidak lokek untuk membalas komen-komen yang pernah saya komen di blog beliau. ok nanti ingatlah kami geng blogger sengal sentiasa bersama anda ok. Harap maju lagi dalam dunia yg di ceburi bro!.

  6. Ohcikgu.com OC
    Wow! turut saya senaraikan di antara Top 10 Blogger Terbaik Malaysia disini. Kenapa? Bodek? oh tidak. kalau bodek sekali pun mana mungkin google nak letakkan entry ini di SERP pertama. Sebenarnya saya sering ke blog ini memandangkan hangatnya sambutan mengenai contest SEO Top 10 blogger terbaik Malaysia ini. Bukan itu sahaja. Bloger Ohcikgu ini selaku penganjur mampu mengajurkan Cabaran SEO ini yang saya kira amat-amat berjaya dengan sponsor contest yang hebat-hebat belaka. Syabas Bro!

  7. Diarisifroggie.com DF
    Sekali lagi saya senaraikan blogger wanita di 10 Blogger terbaik Malaysia. Dalam dunia blogging ini terdapat beberapa faktor yang membuatkan blog kita tidak kering dari dikunjung sepanjang masa.Ok kenapa saya memilih blog ini? dalam satu-satu blog apa yang dilihat yang paling utama adalah design blog itu sendiri dan yang kedua barulah isinya. Itu pendapat saya sahaja. bagi saya designer blog ini selaku tuan blog ini benar-benar kreatif. tidak hairanlah blog ini berada di PAGERANK3 dan baru turun ke PageRage2 kerana kemalasan beliau meng Update entry sibuk dengan bisnes jual kerepek kot.(gurau je)

  8. Blog3dalam1.blogspot.com - B3D1
    Top 8 blogger terbaik Malaysia saya lapirkan blog ini di tempat ke 8 kerana kejayaan beliau mengkucar kacirkan serta meralatkan google dengan keyword "Cabaran SEO Blog 3 Dalam 1 Happy New Year 2013" yang mana di kelolakan oleh beliau yang mana SilenceBlog jatuh di tempat ke 3 di saat-saat akhir. Blog ini tidak lokek berkongsi mengenai teknik asas SEO dan blog ini boleh pergi jauh dalam dunia blogger. (keep it up bro!)

  9. Hakaluka.blogspot.com - HL
    Kenapa blog ini saya senaraikan? bahkan saya tidak mengenali beliau? Ok di senaraikan ke Top 9 Blogger terbaik Malaysia pada sudut pandang saya sendiri. Kagum melihatkan tuan blog ini seringkali menguji kebolehan ber SEO dengan menyertai segala contest SEO yang di anjurkan oleh blogger-bloger. (harap bertambah maju)

  10. Silenceblogz.com - SB
    Top 10 Blogger Terbaik Malaysia semestinya blog ini. Saya kenal dengan tuan blog ini. Walaupun beliau tidak sekacak Boni kacak, tapi dia taklah sebijak Ohcikgu, dia ni taklah muda sangat dan taklah seOtai DenaiHati, Tidak lah cantik macam Akma Omar atau DiariSiFroggie(Aida Omar) sebab dia ni lelaki. Tapi percayalah Tuan blog ni bukanlah artis atau sepupu Zarul Umbrella, walaupun hatinya taklah sekental Hakaluka, namun percayalah dia ada banyak blog tapi bukannya Blog3Dalam1 tu..Ok, now I'm here Forblogger (untuk berblog je). Terimalah SilenceBlogz.com ini seadanya dan sematkanlah blog ini di ruang bilik tidur anda. (:
Sekian mekasih...

Entry ini adalah Untuk Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia mohon sokongan dan penerjahan pada butang like dan G+ secara melulu ok. Jasamu di kenang.

INCOMING SEARCH TERM :

10 Blogger Terbaik Malaysia, Blogger Terbaik Malaysia, Blogger Malaysia 2013
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

72 comments:

  1. good luck potia!!! nak join jugak boleh tak? bajet hebat and good je muja ni, potia salu jumpa benda2 best cenggini,, hehee,, muja dh like,, dh g+.. moga berjaya :D

    ReplyDelete
  2. sekadar menyokong dah memeriahkan suasana untuk contest seo 10 blogger terbaik Malaysia je

    ReplyDelete
  3. amboihh.. bukan main keyword entry nie :)~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahakahakahak... mohon lompat page google slow2...

      Delete
  4. semoga bro berjaya untuk contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia ohcikgu.com. Billion terima kasih denaihati.com berada dalam senarai 10 terbaik, dgn no.1 lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bro sudi singgah dan komen disini.. meh nak amik berkat sikit... hehe

      Delete
  5. hehehe..kamu dan mereka semua mmg terbaik!!!
    ct kenal spruh je dr ats tu...semuanyer pkar2 seo ye..hehehe :D

    ReplyDelete
  6. haha aku suke rumusan yg ko buat utk #10 tu..smoga berjaya bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko suka? aku pun suka... asalnya nak menyengal jek ekekek

      Delete
  7. good luck bro.ada chance nak menang advantage kepada pengguna domain dot com sebab carian melalui google.com.fuh.my confirm kalah teruk punya.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu terbaik der... wa search lu 1st page dah... wa page ke 6 der... last seo kontest lu tendang wa ke tangga ke 3 1st page...

      Delete
  8. best bro, u r my friend...why my blog also there...hahaha..gud luck bro, till now declare u are my "best friend".....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogger terbaik kat Malaysia ni bkn di tentukan oleh mesin bro... kita yg pilih dia... aku rasa blog ko terbaik dlm kontek diri aku sendiri la

      Delete
  9. 1st of all thanks sebab listkan Blog 3 Dalam 1 dalam Top 10 Blogger in Malaysia hahaha... Baru baca tajuk pun dah rasa mewah eh :] Saya pun tak sangka "cabaran SEO blog 3 dalam 1 happy new year 2013" yang baru saja berakhir mampu mendapat page pertama dan kesemua blogger yang join contest itu berada di google page 1,2,3 hehehee ajaib sungguh... biarpun hanya dengan menggunakan keyword "cabaran seo" ahaha.,.. macam buat artikel pula dah..okla thanks sekali lagi bro potia... terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... harap kali ni peserta mendapat tempias dari kontest seo yg lu buat tu..

      Delete
  10. lagi seperkara bro!! awak guna template baru ke? macam new je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. template lama gak bro.. malas nak edit dah template klu tkr teplate

      Delete
  11. Hish biar betik nie amy aida tersenarai.. kerdil rasa bergandingan dengan blogger otai SEO hebat2 yang amy senaraikan tu.. segan =,=' mereka memang terbaik dan power dalam SEO.. amy pon.. thankz tau letak aida dalam tu walaupun tak sehebat mana. hehe. Semoga berjaya amy sayam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dah byk kali amx kata design blog aida awesome... kagum

      Delete
  12. pewwitt.. patutlah aku terbahak2.. rupanya namaku diseru.hahahaha. thanks bro.. semoga ia akan menjadi kenyataan satu hari nanti.. mmuahhhxxx.hahaha.. tapi rasanya lepas ni aku dah jarang akan blogwalking sebab dah terlalu sibuk..haha.. mana yang menyempat je nanti.. rasanya nama aku akan semakin dilupakan satu hari nanti..hehe

    bro, good luck bro.. semgoa berjaya.. dan lagi satu.. nak download templet tu kat sini bro -> http://thesisforblogspot.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope ko lebih rajin lg lepas ni... ko mmg terbaik punya blog walking

      Delete
  13. Wow! hebat! hebat! Silenceblogz tersenarai dalam TOP 10 tu.. tumpang bangga eh... ^_^ tahniah POTIA and Silence blogz

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk kntest SEO 10 blogger terbaik malaysia ni x semestinya terbaik.. sekadr memberi sokongan pd penganjur je

      Delete
  14. aku setuju!tu semua blogger SEO tu, tapi kagum ngan boni kacak juga sebab selain merupakan blogger personal yang berjaya dia gak seorang blogger yang rajin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betol tu... boni yg terbaik dlm ketegori sengal ekeke

      Delete
  15. hehehe yg no 10 tu tak menanahan...apa2 pun good luck bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekeke yg no 10 tu tak menahan nak jd 16blogger malaysia

      Delete
  16. @Denaihatikomen bro beri semangat kat saya yg Newbie dan yang baru kenal dunia blogging ni... contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia ni ibarat jauh pangggang dari api...saya sekadar menyemak jek di kalangan pakar2 SEO ni... memeriahkan suasana je... tu je tanda sokongan saya pada otai2 blogger sekalian

    ReplyDelete
  17. Thanks listed blog saya..terharu sesangat, rasanya masih jauh utk dipanggil terbaik and sya still no color belt lah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. becoz blogger wanita zaman skrg expert SEO dari lekaki

      Delete
  18. wow... semuanya blog otai2... mmg semua dah tahap retis ni... tahniah semua yang tersenarai.

    ReplyDelete
  19. seronok juga baca lu punya
    good luck bro untuk contest ini
    btw dah boleh download ke belum tfbv2

    ReplyDelete
  20. moga berjaya
    memang pilihan yang terbaik dah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bejaya dpt kawan pun dah bgus... nak menang jgn mimpi lah entry kelaut dah ni ekekek

      Delete
  21. pergh..sume otai2 dan retis..
    ahaha

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. bro lg hebat dan terbaik punya blogger... glamour lagi tu

      Delete
  23. petang bro... boleh tak add email aku... ada benda penting name bagitau ni epichot91@gmail.com

    ReplyDelete
  24. patotlah semua seo dok update entry 10 blogger terbaik...seorupanya...emm emm

    ReplyDelete
  25. mmg terbaik semuanya yg ada kat atas tu termasuklah blog ni bro, thumbs up utk mereka & utk awak jgk.. Gudluck ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. thans aima.. kali ni nampak formal ayat anda ekeke

      Delete
  26. semoga berjaya !

    cer singgah blog ini pulak .. kalau tak puas hati, wang anda tidak dikembalikan. hehe

    http://al-lavendari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Jelesnyeerr.. nk jugak tersenarai sbgai blog popular

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat je entry ni pastu awk list kan blog awk sendiri k ekekeke

      Delete
  28. tahniah bro!dah dapat 1st page!tambah lagi backlink bro! gua nak lu menang!

    ReplyDelete
  29. @Azrul Zakuanerk ye ke 1st page? tak cek pon lagi.. thanks

    ReplyDelete
  30. Semoga berjaya juga bro....banyak kelebihan bila join seo ni sebenornya...betul tak? Tp klau menang lagi beso la bonus tu...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bro... tak menang pun takpe bro... entry ni dah cecah 1000 view tu pun dah cukup bgus

      Delete
  31. good luck bro! all the best..btw dah like n G+.. :)

    ReplyDelete
  32. Tinggal beberapa hari saja lagi bro....semoga terus berjaya!!!


    10 Blogger Terbaik Malaysia

    ReplyDelete
  33. apa kes tarik diri tu bro? betul ke cubaan tu?

    ReplyDelete
  34. mmg silenceblogz dah berada di no 7 1st page.. tp dah di removed link tu di webmaster tool di atas sb2 yg tak dpt dinyatakan.. maaf kpd smua

    ReplyDelete
  35. mungkin xde rezeki... cuba lagi akan datang ye

    ReplyDelete
  36. salam sdra, sy dtg blogwalking dan baca entri ini. artikel ni, tajuk serius tapi cara penulisannya kelakarla..haha.apapun, selamat maju jaya dlm penulisan blog ye..:)-

    ReplyDelete
  37. huh ingatkan blog aku ada. eh eh kbai .. hahahahah

    ReplyDelete
  38. Dah lama dah contest ini berlalu.. :-)

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: 10 Blogger Terbaik Malaysia Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa