Latest News
Saturday, February 09, 2013

Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013

Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 | Peraduan SEO ini anjuran Blog Usahawan kecil yang mana sasaran keyword Peraduan keyword contest usahawan kecil #1 2013 mesti berada di SERP teratas (google)
Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013
Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil 2013
Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 ini adalah peraduan ketiga SilenceBlogz sertai selama menjadi blogger ni. Tujuan penyertaan adalah untuk menyokong sepenuhnya kepada Blog Usahawankecil.com yang mana selaku penganjur "peraduan kontest usahawan kecil #1 2013" ini.

Usahawan Kecil

Apa itu Usahawan Kecil? di dalam terjemahan dalam bahasa inggeris usahawan di terjemahkan sebagai "entrepreneur" yang mana perkataan ini asalnya dari perkataan Perancis iaitu "entrepremdre" yang membawa maksud memikul tugasan atau memikul tanggungjawab atau mencuba sesuatu (tanggungjawab dan memikul tugasan kecil).

Tip-Tip Menjadi Usahawan Kecil

Dalam dunia keusahawanan tak kira samada besar atau kecil sememangnya perlu ada tip-tip keusahawanan atau asas untuk menjalani atau membangunkan sesuatu produk atau perniagaan. Tanpa Tip-tip Usahawan atau pengetahuan yang luas kemungkinan anda akan melalui saat yang sukar jika terdapat sesuatu masalah atau risiko di kemudian hari. Beberapa tip-tip Usahawan Kecil seperti berikut.
  1. Berani dalam mencari atau meneroka produk yang baru yang dijangkakan mendapat tempat di pasaran setempat.
  2. Bijak memperomosikan produk-produk atau perkhidmatan kepada pelanggan.
  3. Mesti mengkaji selidik mengenai kaedah atau cara-cara baru yang lebih murah serta praktikal bagi sesuatu produk atau perkhidmatan yang ungin di usahakan.
  4. Mesti sentiasa bersikap positif, produktif, proaktif, inovatif dalam sesuatu bidang keusahawanan yang ingin di ceburi.
  5. Berani menghadapi atau mengambil risiko tentang apa yang di usahakan serta tidak mudah putus asa.
  6. Membuat kaji selidik mengenai penigkatan permintaan kepada sesuatu produk atau perkhidmataan yang menjadi permintaan pengguna masa kini.
Untuk maklumat lanjut mengenai perniagaan atau keusahawanan anda boleh rujuk terus dengan pakar Usahawan Kecil kita dengan melayari blog usahawankecil.com. Bagi yang ingin mengambil bahagian dalam peraduan keyword contest usahawan kecil #1 2013 ini anda boleh ke link yang di sediakan atau KLIK DISINI untuk keterangan lanjut.

Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 ini anjuran www.usahawankecil.com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

18 blogger-facebook:

  1. wah!! menarik la peraduan nie :)
    yana suke cri keyword ehh..

    ase nk join tp xde pn biz..hehe

    all the best..

    ReplyDelete
  2. Yeah. All the best.. Usahawan kecil, byk kali hasrat tertangguh nk buat bisnes

    ReplyDelete
  3. peraduan yg besar2 mesti kamu join..goodluck ye..ct xbrani, ase cm kcik je lg blog ct..hehe

    ReplyDelete
  4. contest SEO again?? wow, good luck to u my best teacher...

    from your lovely student

    ReplyDelete
  5. Thanks to all... saja je join.. suka bagi sokongan pada blogger yg memerlukan sokongan.. moga pengajur bertambah maju jaya... tak rugi join sebab kita dapat tahu tahap blog kita mcmana...

    ReplyDelete
  6. ayie memang baru kenal dgn blog penganjur contest tu...lepas nih nk terjah..:)

    good luck ya potia :)

    ReplyDelete
  7. Rajin sungguh amy join contest ea.. nie mesti nak naikkan keywords usahawan dekat google kan? Good Luck amy :)

    ReplyDelete
  8. @Diari Si Froggie sekadar mengisi masa lapang dan menguji tahap blog ni je Aida..

    ReplyDelete
  9. @Diari Si Froggie sekadar mengisi masa lapang dan menguji tahap blog ni je Aida..

    ReplyDelete
  10. good luck! :D

    saya pun join jugak.jom tgk entry saya.. http://www.mindafahmi.com/2013/02/tips-untuk-usahawan-kecil.html

    ReplyDelete
  11. memang lawak tak boleh blah! nampak sangat tak kasi blogger bergaduh...hihi

    ReplyDelete
  12. Satu artikel yang baik untuk dinilai. Memberi keputusan yang baik dalam persaingan untuk kekal berada di posisi yang terbaik. Semoga berjaya bro...

    ReplyDelete
  13. Nampaknya entri saudara MrVirgo Roses berada di tempat pertama, tahniah lah...

    ReplyDelete
  14. As-Salam. Semoga berjaya dengan kontest SEO ini. :)

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa