Latest News
Thursday, June 20, 2013

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon | Gempak tak tajuk dia.. hahaha... sebenarnya aku serabut ni, nak tanya ada tak software yang boleh kecilkan gambar yang di ambil dengan Camera DSLR Nikon D3100 ni? sebab sekeping gambar pun dah 3.5mb penat nak resaiz secara online. teramatlah lambat dia loading..

Banyak gambar First Try Guna Nikon D3100 ni tak dapat di upload sebab saiznya terlalu besar. Harap Sesiapa yang PRO mohon bagi tip-tip dan tunjuk ajar. sebab kalau guna Paint resolution gambar dah jadi lain.

Ni antara yg dah di kecilkan secara online. kalau korang nak kecilkan gambar secara online bolehlah ke resizeyourimage memang bagus kecilkan gambar kat sini tapi bergantung kepada kelajuaan internet korang lah.

Gambar-gambar yang di ambil di Planetarium Negara Ahad lepas.
Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
Enjin Roket

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
Lupa pulak menatang apa ni

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
Model Roket NASA
Dan di bawah ini gambar-gambar yang tidak di Resaiz.
Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
Penjelasan Angkasawan tanpa Manusia

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
Kabin pendaratan kebumi

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
Robot - tak ingat apa benda tah

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
pakaian lengkap Angkasawan

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
Angkasawan duduk lepak ahahah...
Banyak lagi gambar-gambar yang nak di kongsikan tetapi terbantut.

INCOMING SEARCH TERM :

Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon, DSLR D3100
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

4 comments:

  1. tak de DSLR tak mampu nak beli

    ReplyDelete
  2. Cuba guna microsoft office picture manager je. Ada function resize, crop, brightness.

    ReplyDelete
  3. mmg jenuh tu kalau nak buat online sebab saiz dah MB....try download picasa je la bro....

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Cara Kecilkan Saiz Gambar DSLR Nikon Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa