Latest News
Saturday, June 22, 2013

Stop Motion Ke Ni?

Stop Motion Ke ni?

Stop Motion Ke Ni?

Stop Motion Ke ni? | Perghh!! tengok tajuk macam Pro je kan? padaha baru seminggu pegang DSLR.. bila bosan melanda tiap-tiap hari dalam hidup aku ni, Kamera sekarang dan jadi macam buah hati. Ada jek aku buat. Buat bukan nak menunjuk-nunjuk tapi ingin belajar. Tapi aku tak guna Kamera tu untuk buat benda ta eloklah macam buat filem Melayu Boleh tu... ekekeke... gurau jek.

Ok! petang jumaat tadi bosan sangat terpikir macam mana nak buat Stop Motion, so aku cuba try test buat tengok. Pergh!! memenatkan juga ye. Terpaksa snap almost 80 keping gambar untuk movie yang cuma 9saat je pon. Ke aku yang silap buat tak tau lah.. hehehe..

Sekadar nak mencuba dan nak belajar. Bab kualiti tu aku letak tepi dululah, sebab apa yang aku cari cuma ilmu. Tak gitu? dan setelah terjumpa bahan-bahan. tetiba jek aku pasang tripod ekekeke... dan hasilnya tak memuaskan langsung..

Tengoklah sendiri, pastu kalaulah ada pakar kat sini mohon curahkan ilmu kat aku yang buta pasal kamera ni. Aku budak baru belajar.. kalau salah mohon jolokkan... ekekek.
video
Just nak testing jek.. buat pun rushing jek..
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

6 comments:

  1. video tu record pakai dslr erk?
    syoknye ade dslr
    nanti share la hasilnya
    kualiti dslr memang mantop!
    masih dlm proses menabung nak memiliki dslr ni

    ReplyDelete
  2. semakin ramai yang guna DSLR sekarang.. hahahaha.. aku jugak yang buta langsung.. pakai kamera henpon aje hahahaha

    ReplyDelete
  3. Wahhh...sekejap aje dah macam2 belajar. Memang terbaiq

    ReplyDelete
  4. tak beli DSLR lagi.. macam best je guna..

    ReplyDelete
  5. saya ada kamera pun sampai ke sudah main belasah je snap. anyway tahniah sbb move on yg sgt baik.. u inspire me.

    ReplyDelete
  6. hehe syabas bro...jgn pernah stop dalam menimba ilmu stop motion ni....haha

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Stop Motion Ke Ni? Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa