Latest News
Thursday, June 19, 2014

Anugerah Dan Pelayaran Aloha Star Cruises Superstar Libra

Pelayaran Aloha Star Cruises Superstar Libra | Sebut saja pasal percutian kapal mewah bagaikan sudah berada di minda kita iaitu "Star Cruises", siapa tidak tahu tentang percutian di atas kapal mewah ini. kali ini B2U (blogger2u) berkesempatan merasainya sendiri pada 21 Febuari 2014 yang lepas. Keterujaan jelas terserlah kerana inilah peluang buat pertama kalinya dalam hidup.

Anugerah Dan Pelayaran Aloha Star Cruises Superstar Libra
Kapal Mewah Star Cruises - Superstar Libra

Pengalaman Belayar Bersama Superstar Libra


Terdahulu SB telah berkongsi cerita mengenai Pakej Pelayaran SuperStar Libra Bersama Pak Nil | Star Cruises - Superstar Libra dan juga Berpesta Di Samudera Bersama Pak Nil | Star Cruises. Kali ini masih lagi menyentuh bab percutian bersama SuperStar Libra (Star Cruises).

Percutian kali ini memberikan persepsi yang baru dalam arena pelancongan tanah air. Sempena Tahun Melawat Malaysia 2014 dengan kerjasama Star Cruises Superstar libra dan Majalah Santai Travel bersempena "Malam Anugerah Agensi Pelancongan" yang di adakan di Stardust - Superstar Libra tempohari SB di jemput untuk mengecapi satu pengalaman yang cukup-cukup beharga. Malam di dalam Stardust iaitu di mana pentas berlangsungnya anugerah tersebut SB dan para tetamu di hiburkan oleh krew-krew kapal yang cukup "friendly" dengan lagu-lagu seperti berada di Hawaii dan bersesuaian dengan "Aloha" yang menjadi tema kali ini.

Malam Anugerah agensi Pelancongan - Star Cruises Superstar Libra
Malam Anugerah agensi Pelancongan - Star Cruises Superstar Libra
Persembahan Malam Anugerah agensi Pelancongan - Star Cruises Superstar LibraPersembahan Malam Anugerah agensi Pelancongan - Star Cruises Superstar Libra

Senarai Pemenang Anugerah Agensi Terbaik 2013-2014

Agensi Pelancongan Terbaik 2013-2014

Nama Travel Agensi / Travel Agency NameAnugerah / Award
Asia Cathay Travel Sdn BhdTop 10 Best Performance Agent Award 2013
Vacation Hub Travel & Tours Sdn Bhd Best Product Manager
Airlink Travel & Tours Sdn Bhd Million Dollars Award 2013


Best Product Manager
Nama Travel Agensi / Travel Agency              Name Nama Pengurus / Manager Name
Vacation Hub Travel & Tours Sdn Bhd Mr Lee Yean Wee
Hwangjing Travel & tours Sdn Bhd Mr liew Lai Me
Asia Cathay Travel Sdn Bhd Mr Anthony Ing


Top 10 Best Performance Agent
Nama Travel Agensi / Travel Agency            Name Nama Pengurus / Manager Name
Asia Cathay Travel Sdn Bhd Mr Cooper Huang
Airlink Travel & Tour Sdn Bhd Mr Roger Hia
Fantastic World Leisure Vacation Sdn Bhd Mr Chow Man Sing


Million Dollars Award 2013

Nama Travel Agensi / Travel Agency           Name Nama Pengurus / Manager Name
Airlink Travel & Tour Sdn Bhd Mr Roger Hia
Vacation Hub Travel & Tours Sdn Bhd Mr Lai Kwee Keong
Hwangjing Travel & tours Sdn Bhd Mr Kenny Cheong
Asia Cathay Travel Sdn Bhd Mr Cooper Huang



Tetamu Eksklusif

Kehadiran SB dan sahabat-sahabat yang lain di sambut oleh penyabut tetamu Kapal mewah itu dengan iringan lagu dan petikan gitar dengan alunan irama "Aloha" bersempena tema pelayaran kali ini. Jelas di wajah keterujaan para tetamu atau pelancong ketika mula melangkah masuk ke dalam kapal.

Barisan penghibur dan penyambut pelancong - Star Cruises Superstar Libra
Barisan penghibur dan penyambut pelancong - Star Cruises Superstar Libra

Hidangan Istimewa Dan Persembahan Di Atas Superstar Libra

Selesai sahaja upacara penganugerahan agensi pelancongan tersebut, para tetamu di hidangan dengan hidangan istimewa di "Open Deck" yang masih lagi berkonsepkan "#Aloha" ianya cukup selesa dan santai sambil menjamah hidangan kami dihiburkan sekali lagi dengan persembahan nyanyiaan dan tarian serta persembahan "Magic show" daripada petugas-petugas kapal mewah ini. Kemeriahan makan malam  di "Open Deck" ini amat mempersonakan di tambahkan lagi dengan hembusan bayu di tengah-tengah lautan ini seakan meraikan kehadiran kami.


Persembahan Daripada Krew Superstar Libra


pelayaran bertemakan Aloha - Star Cruises Superstar Libra
pelayaran bertemakan Aloha - Star Cruises Superstar Libra

Persembahan Malam Anugerah agensi Pelancongan - Star Cruises Superstar LibraPersembahan Malam Anugerah agensi Pelancongan - Star Cruises Superstar Libra

Persembahan Malam Anugerah agensi Pelancongan - Star Cruises Superstar LibraPersembahan Malam Anugerah agensi Pelancongan - Star Cruises Superstar Libra

pool side di deck 9 - superstar Libra
Pool side - deck 9 - superstar Libra


Antara Hidangan Yang Istimewa 


Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra

Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra

Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra

Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra

Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra

Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra

Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra

Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra

Menu Hidangan di atas kapal Star Cruises -Superstar Libra


Permandangan Menarik Dari Atas Superstar Libra



Deck 9 Pool side area - Superstar Libra

Selesai sahaja berpesta makan malam SB dan beberapa sahabat yang lain menghabiskan masa pada waktu malam di "Deck 10" yang mana ianya  berada di tingkat paling atas kapal dan berdekatan dengan "Deck 9" (pool side - open air) untuk sama-sama menikmati keindahan malam yang sungguh cantik di mana kami amat bertuah kerana cuaca baik dengan bintang-bintang bertaburan serta bulan yang cerah menambahkan lagi keterujaan kami sehingga kami tidak dapat lelapkan mata pada malam tersebut sehingga matahari pagi memunculkan diri. Suasana dinihari di tengah lautan yang menarik ini telah SB rakamkan untuk tatapan anda semua.


Deck 10 Pool side area - Superstar Libra

Gambar Bulan yang di ambil dari atas Kapal Superstar Libra

Gambar matahari terbit yang di ambil dari atas Kapal Superstar Libra

Gambar matahari terbenam yang di ambil dari atas Kapal Superstar Libra

RADAR yang di ambil dari atas Kapal Superstar Libra

RADAR yang di ambil dari atas Kapal Superstar Libra


Percutian di atas kapal sememangnya terbaik, jika anda berminat untuk belayar di samudera dengan Star Cruises - Superstar Libra anda boleh rujuk di Sini [klik di sini]


Gambar oleh : Potia Casadelarossa

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

4 comments:

  1. Assalammualaikum..

    pehh.. makanan kat sini sedap2 dan pemandangannya sungguh indah..

    mselim3

    ReplyDelete
  2. mengiurkan pic2 ko bro...

    ape pun pengalaman cruise ohsem !!

    ReplyDelete
  3. Wahhh, abg potia. Biar betul gambar2 ni superb la. Serius lawa, cun dan menggiurkan. Tak tahan den tengok. Termimpi2 la kami nanti

    ReplyDelete
  4. Mesti anda merasakan pengalaman yg sgt indah wktu di atas kapal... fuh teringinnya nk naik cruise

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Anugerah Dan Pelayaran Aloha Star Cruises Superstar Libra Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa