Latest News
Thursday, September 11, 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku, Seorang Blogger !

Segmen Ben Ashaari  Impian Ku Seorang Blogger
Banner wajib untuk Segmen Ben Ashaari  Impian Ku, Seorang Blogger !

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku, Seorang Blogger ! | Salam hormat, rasanya sekian lama tak buat entry pasal join segmen. rasanya sepanjang beberapa tahun ni baru 2,3 segmen je join. Selebihnya pernah juga join contest SEO blog. Ok, untuk segmen kali ini anjuran tuan tanah kedaung #KelabBloggerBenAshaari. Apa perlu anda buat jika join segmen ini?, ikuti keterangan di bawah.

Latar Belakang Tuan SilenceBlogz

Mula berkecimpung dalam kancah dunia blogger pada tahun 2009 secara underground tapi bukan dari platform blogspot. Setelah terkubur dek anasir-anasir kurang sihat SilenceBlogz terkubur rebah ke bumi. Mula berjinak-jinak dengan Wap dan Web forum sekitar tahun 2005 hingga 2010. Tiada latihan dan pembelajaran secara khusus membina Website, Wapsite dan Blog.  Umur pemilik blog dah setengah abad lebih kurang pemilik segmen ni. Sudah berkawin dan mempunyai anak. Hidup bahgia sampai sekarang Insha Allah sampai bila-bila.

Kelebihan SilenceBlogz

Kelebihan SilenceBlogz?. Hurmmm... agak susah nak nyatakan takut syok sendiri. Ok, demi cabaran dan bukan Cabaran 30 Hari tu, Tapi segmen ni, SilenceBlogz adalah blog informasi yang mengutamakan info-info yang kewujudannya lebih kepada Info Minda. Apa itu Info Minda Klik Sini. SilenceBlogz menerapkan konsep SEO sikit-sikit. Kelebihan lain, blog ini boleh Index di Google Kurang dari 1 Minit. Lain-lain trafik utama blog ini datangnya dari Serach engine.

Contoh index di google kurang dari 1 minit
Maaf Lambat Prin Screen hehe (2minit)


Untuk pengetahuan anda juga penilik SilenceBlogz ini minat dalam bidang photography. Nak tengok gambar-gambar terkini boleh singgah sini selalu.

Segmen Ben AshaariImpian Ku, Seorang Blogger !

Impian Sebagai Blogger

Dulu SB tidak meletakkan apa-apa impian dengan blog. Tetapi kian hari medium sosial ini telah mendapat tempat dari setiap lapisan masyarakat. Jadi impian saya adalah memajukan blog ini dan mungkin boleh menjadi blog rujukan untuk para pembaca dan blogger-bloger baru. Apa yang paling penting boleh hidup dengan hanya menulis blog. Sekian Terima Kasih.

Untuk join Segmen Ben Ashaari ini, sila rujuk di sini : www.benashaari.com


INCOMING SEARCH TERM :

Segmen Ben Ashaari Impian Ku, Seorang Blogger, Segmen Ben Ashaari, Impian Ku Seorang Blogger, Impian Sebagai Blogger
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

14 comments:

  1. Nanges tgk bab yg kat index google tu haaa

    ReplyDelete
  2. Haiipp.. abg potia. Ada typo disitu 'serach'
    Jumpa kat taman botani oke.. nak jadi model nanti hehehe

    ReplyDelete
  3. Chaiyok Potia , TK banyak tolong Ty dalam dunia blog, suka snap pic Ty hahaha

    Selamat Berblogging !!

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  5. Semoga Impian tercapai.. tak sempat lagi join segmen abg ben hari ni

    ReplyDelete
  6. antara blog yang banyak membantu mizi dalam blog thanks potia..

    ReplyDelete
  7. Good Luck abah. Sangat touching baca. hehehhe tp bab photography mmg abah power lah... bile lg nk outing erk..

    ReplyDelete
  8. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah... semoga berjaya

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  9. Hai, Ros singgah sini dari segmen yang sama. done follow #705
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  10. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  11. Semoga impian tercapai... Kema s bloh Potia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pon teringin nak jadi blogger hebat!


      www.ourlovebonding.com

      Delete
  12. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Segmen Ben Ashaari : Impian Ku, Seorang Blogger ! Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa