Latest News
Friday, April 10, 2015

Tonton Drama SELUDUP Di Astro PRIMA Dan MAYA

Tonton Drama SELUDUP Di Astro PRIMA Dan MAYA | Drama SELUDUP yang sarat dengan aksi dan kisah cinta ini baru sahaja di tayangkan episod pertamanya di Astro PRIMA pada 4 Desember 2014 dan Astro MAYA (6 Desember 2014) yang lepas. Semasa tayangan Pratonton Perdana di TGV 1 Utama SB dan rakan media yang lain berkesempatan bertemu para barisan dan pengarah drama ini iaitu Jehan Miskin serta produksi krew.

Tonton Drama SELUDUP Di Astro PRIMA Dan MAYA


Episod 1 dan 2 Drama SELUDUP

Ditunjangi pelakon-pelakon hebat seperti Pekin Ibrahim, Tiz Zaqyah, Nam Ron, Raja Ilya dan Syafie Naswip, drama ‘SELUDUP’ yang mesti di tonton setiap hari Khamis, jam 9.30 malam di Astro Prima bermula 4 Disember dan di saluran Maya HD pada setiap Sabtu jam 6.00 petang bermula 6 Disember 2014. Sepanjang Pratonton Drama SELUDUP ini [episod 1 & 2] sepanjang jalan ceritanya penuh dengan aksi-aksi yang amat memberangsangkan dalam industri Drama tanah air selari dengan kecanggihan peralatan pembikinan Drama tempatan terutamanya dari sudut penggunaan dan aliran kamera. Apa yang menarik dalam Drama Seludup ini ianya di selitkan dengan unsur-unsur cinta antara Perkin Ibrahim dan juga Tiz Zakiyah.


Perkin Ibrahim SeludupTiz Zakiyah seludup


Drama SELUDUP Ada Mesej Tersendiri

Dengan formula baru dan mesej berat tentang gejala penyeludupan haram di Malaysia, Jehan Miskin sebagai produser, pengarah dan pelakon telah berjaya menghasilkan satu naskhah yang segar dan tidak pernah ditonton sebelum ini di kaca televisyen. Drama 13 episod ini juga pasti tambah menarik dengan garapan kisah cinta antara watak dua pelakon utamanya, Pekin dan Tiz. “Astro sentiasa prihatin dengan kehendak penonton yang dahagakan hiburan berkualiti tinggi pada setiap masa dan ‘SELUDUP’ mempunyai kesemua formula yang kami anggap sesuai dan menarik untuk tatapan peminat setia drama tempatan.


Tonton Drama SELUDUP Di Astro PRIMA Dan MAYA
Pengarah dan juga Pelakon Drama SELUDUP - Jehan Miskin

Saya percaya naskhah terbaru Jehan ini bakal diminati ramai dan mesej yang ditampilkan juga akan berjaya disampaikan dengan baik kepada masyarakat Malaysia” kata Cik Farah Zainul, Pengurus Saluran Astro Prima di tayangan perdana drama tersebut di TGV One Utama, Kuala Lumpur.Ia berkisar tentang watak bernama Amran (Pekin) yang merupakan seorang nelayan dan usahawan muda yang berjaya di Teluk Permata, sebuah perkampungan nelayan di Pantai Barat Malaysia. Amran mendapat tahu bahawa sekumpulan penyeludup diketuai oleh Tam (Nam Ron) dan dibantu oleh adik perempuannya, Rina (Raja Ilya) sedang mengupah nelayan kampung untuk menyeludup minuman keras, rokok, dan manusia ke dalam negara. Walau berdepan pelbagai jenis bahaya dan mengancam bukan sahaja dirinya malah keluarga dan Yasmin (Tiz Zaqyah), teman wanitanya, dia bertekad untuk menghalang gejala ini, dan menyelamatkan kampungnya sebelum lebih ramai rakan-rakannya dan penduduk kampung menjadi mangsa.

Tonton Drama SELUDUP Di Astro PRIMA Dan MAYA


Menurut Jehan, “SELUDUP berniat bukan sahaja untuk menghiburkan tetapi juga memberikan kesedaran kepada masyarakat tentang gejala penyeludupan khususnya rokok seludup serta kesan negatifnya terhadap individu, keluarga dan masyarakat. Banyak sungguh cabaran yang saya hadapi untuk menghasilkan drama ini namun berkat kesungguhan kesemua pelakon dan krew produksi, kami berjaya melakukannya. Saya percaya drama ini akan membuka lembaran baru dalam industri drama televisyen negara. Saya berharap rakyat Malaysia akan menonton drama SELUDUP ini dan terus menyokong karya-karya tempatan yang bermutu tinggi”.

Drama Seludup - Raja Ilya
Drama Seludup - Raja Ilya


Tayangan perdana tersebut dihadiri para pelakon yang kesemuanya disiarkan di dalam persalinan Sacoor Brothers, krew produksi, wakil-wakil daripada Astro, penaja, media dan pihak-pihak yang telah terlibat sama ada secara langsung atau tidak di dalam pembikinan drama tersebut. ‘Seludup’ dilancarkan oleh Astro Malaysia dan Mastermind Group Sdn. Bhd.

Untuk maklumat lanjut mengenai DRAMA SELUDUP, sila layari laman FB dan Instagram Seludup di :

http://facebook.com/seludup
http://instagram.com/seludup

INCOMING SEARCH TERM :

Tonton Drama SELUDUP Di Astro PRIMA Dan MAYA, Drama SELUDUP Ada Mesej Tersendiri, Drama SELUDUP arahan Jehan Miskin
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 comments:

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Tonton Drama SELUDUP Di Astro PRIMA Dan MAYA Rating: 5 Reviewed By: potia casadelarossa