Latest News
Tuesday, September 19, 2017

H-Focus Bantu Kecerdasan Minda Dan Kesihatan Mata Anak

Tablet Bantu Masalah Minda Dan Mata Dengan H-Focus | Salam hormat semua, masih ingat ayam kampung ke? dah..dah.. lupakan sementara dulu. Kali ni saya nak kongsikan dengan korang mengenai satu produk yang bagus untuk pemakanan sampingan untuk anak-anak. Bak kata anak saya "Vitamin", biarlah apa dia nak panggil, yang penting dia sukakan rasa tablet tu.

Tablet Bantu Masalah Minda Dan Mata Dengan H-Focus
H-Focus Bantu Kecerdasan Minda Dan Kesihatan Mata Anak

Tablet H-focus yang anak saya panggil "vitamin" ni sebenarnya adalah produk makanan untuk kesihatan minda dan mata sebenanrya. Tablet H-focus berperisa coklat ni membuatkan anak saya suka makan macam gula-gula pulak, lepas bagi makan kena sorok kalau tak habis sebotol di makannya. Sedap barangkali.

Apa itu Tablet Minda H-focus ?

Kalau korang nak tahu, H-focus ni ialah makanan tambahan atau "supplement" yang berasaskan 13 makanan sunnah dan moden, khas untuk meningkatkan prestasi minda anak-anak dan juga mata. 

Berbeza dengan produk minda yang lain, H-Focus mengabungkan 13 Makanan terbaik di dunia dan mempunyai 2 kelebihan utama iaitu bukan hanya untuk MINDA sahaja malahan ianya bagus juga untuk MATA anak-anak kita.

Untuk pengetahuan korang produk ni sebenanrya telah lama dah berada kat pasaran, setakat ini H-focus telah terjual lebih 32,000 botol dah. Wow ! bagusnya... bukan sikit tu, maknyanya tablet Minda dan Mata ni memang dah dapat sambutan sejak dulu lagi.

Siapa Yang Perlu Ambil Tablet H-Focus ni ?

Sebenarnya siapakah yang sesuai mengambil supplement H-focus ni? kalau korang nak tahu tablet ni sesuai untuk semua orang seawal umur 3 tahun sehinggalah dewasa. Saya pun makan jugak hahahaha... memang rasa coklat, patutlah anak-anak suka sangat. Kejap-kejap mintak nak makan. Tapi tak boleh lah bagi berlebihan pulak, sebab kat kotak dah tertulis 1-2 tablet sehari pagi dan petang sebelum makan.


Kalau anak-anak korang ada permasahan seperti di bawah ni, korang di sarankan cuba Tablet H-focus ni, mana tahu sekurang-kurangnya ianya dapat membantu sedikit sudah memadai;
  • Malas mengulangkaji pelajaran?
  • Tidak berminat untuk belajar?
  • Tidak fokus ketika belajar?
  • Malas ke sekolah?
  • Degil dan mudah melawan cakap ibu bapa?
  • Susah bangun pagi ?
  • Sukar tidur malam?
  • Sukar utk menghafal?
  • Mudah lupa?
  • Tidak fokus dlm kelas?
  • Anak yang degil?
  • Tidak bertenaga dan tidak bermaya?
  • Perkembangan minda anak agak lambat?

Kalau korang nak tahu, setakat ni anak saya yang 5 tahun tu cuma ada masalah yang saya hitamkan di atas, Alhamdulillah selepas seminggu makan tablet H-focus ni yang paling ketara ialah mudah bangun tidur untuk mandi di waktu pagi, malamnya pula kalau sebelum ni pukul 12 malam hingga 2 pagi belum tidur pun lagi. Tapi sekarang nampak sebelum 12 malam dah mula layu.

Kelebihan H-Focus

Selain berkesan dalam membantu MINDA anak-anak, kelebihan mengambil Tablet H-Focus ni mampu membantu merawat bagi yang mempunyai masalah berkaitan MATA;

MINDA
  • Menjadi rajin untuk belajar
  • Suka dengan buku
  • Mudah menghafal
  • Minat dan cekap membuat matematik
  • Meningkatkan daya fokus belajar terutama di sekolah
  • Mudah mendengar kata
  • Petah bercakap
  • Mudah bangun pagi
  • Mendapat keputusan yang baik dalam peperiksaan
  • Mudah solat tanpa di suruh
  • Meningkatkan keyakinan diri
  • Menjadi lebih berdikari
  • Meningkatkan selera makan anak (bagi yang kurang selera makan sahaja)
MATA
  • Mampu mengurangkan rabun jauh, rabun dekat, rabun silau, rabun malam.
  • Mampu mengatasi masalah selaput mata, mata letih, mata berair, gatal mata.
  • Mencerahkan penglihatan mata rabun jauh dan dekat.
  • Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata.
  • Mencantik dan melembabkan mata yang lesu.
  • Hilangkan masalah mata kering.
  • Mengurangkan  masalah mata merah.
  • Kurangkan masalah Rabun malam.
  • Sesuai untuk Masalah mata berair.
H-Focus Bantu Kecerdasan Minda Dan Kesihatan Mata Anak
H-Focus Bantu Kecerdasan Minda Dan Kesihatan Mata Anak

Isi Kandungan H-Focus

Kalau korang nak tahu, tablet H-focus ni mengandungi 13 bahan terbaik digabungkan di dalam satu tablet, antaranya bahan-bahan dan khasiat setiap bahan-bahan tersebut adalah sepert1i di bawah;

Colostrum (Kolostrum)
Fungsi Colostrum ni ianya menguatkan  dan melindungi sistem pertahanan tubuh badan, Melawan jangkitan virus dan toksin yang berlebihan dalam tubuh badan, Membantu mencerdaskan minda dan mudah menghafal.

Pistachio (Badam Hijau)
Funsi Pistachio ni pula, ianya kaya dengan potassium yang membantu meningkatkan tahap kecerdasan minda & Mengandungi anti oksida yang melindungi tubuh dari radikal bebas.

Calcium (Kalsium)
Seperti mana yang kita sedia maklum, Kalsium memberikan tulang yang lebih kuat dan fleksibel. Membantu badan dalam pengambilan zat besi.

Cereals (Bijirin)
Bijirin dapat membantu membekalkan zat besi untuk pembinaan dan perkembangan otak yang lebih sihat.

Algae DHA (DHA Alga)
Meningkatkan daya fokus, membantu perkembangan minda yang sihat, membantu menajamkan penglihatan dan meningkatkan sistem imun badan

Centella asiatica –(Daun pegaga)
Pegaga mempunyai zat makanan yang berhasiat seperti zat besi, vitamain A dan C serta serat yang dapat membantu membangkitkan selera makan dan meredakan masalah penghadaman.

Honey (Madu)
Madu berfungsi menggantikan sel-sel otak yang rosak dengan sel baru yang sihat.

Dates (Kurma)
Sangat berkhasiat untuk membantu tumbesaran kanak-kanak, membantu membentuk minda yang lebih sihat dan membantu mencergaskan minda dan tubuh badan.

Raisin (Kismis)
Kandungan gula ringkas dalam kismis membantu meningkatkan pemikiran otak, Sumber tenaga yang diperlukan dengan segera & Membantu memperbaiki daya penglihatan yang sihat.

Pomegranate (buah delima)
Mengandungi Pottasium yang sangat tinggi, Fosfor, Kalsium, Zat Besi, Sodium, Vitamin A, B1, B2, B3 dan C Membantu Sistem Penghadaman. Ini boleh membantu anda mengawal dan mengurangkan penyakit asma, sakit tekat, dan batuk.

Vitamin C (vitamin C)
Vitamin C adalah vitamin yang diperlurkan oleh badan untuk pembentukan tulang serta menguatkan sistem imunisasi badan. Selain itu, Vitamin C dapat pulihkan demam, memberikan tenaga, memulihkan luka dan mencegah kanser.


Lycopene (tomato)
Tomato mengandungi nutrient yang diperlukan seperti vitamin (A, B3, B6, C, dan K), Potasium, dan Serat. Tomato juga dapat membantu untuk memudahkan penghadaman, masalah sukar tidur.

Blackcurrant (anggur)
Kajian menunjukkan bahawa anggur mengandungi vitamin C yang tinggi, vitamin (A, B1, B2), antioksida, dan nilai kalori yang rendah. Ia juga dapat membantu melegakan sistem saraf, meringankan demam, migrain dan athma.



Sekiranya anak-anak korang ada mempunyai masalah dalam pelajaran macam selalu hilang fokus dalam pembelajaran, malas atau masalah mata atau masalah seperti yang saya nyatakan di atas, saya sarankan korang cuba dulu produk dari H-Focus ni mana tau dapat jalan penyelesaiaan yang baik dan cepat kerana di laman website diorang terdapat lebih dari 1000 testimoni H-Focus yang berjaya setakat ni.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal Tablet H-Focus ni korang boleh lawat website atau facebook diorang seperti di bawah ni.

Facebook: facebook.com/hfocushealthylife/
Facebook: facebook.com/H-Focus-Candy-Genius-667803693360227/

Website: www.hfocussejagat.com
Website: www.hfocusgeniusno1.com

Hubungi : 011-1892 7834

INCOMING SEARCH TERM :

H-Focus Bantu Kecerdasan Minda Dan Kesihatan Mata Anak, suppliment H-Focus, H-focus Bantu Masalah Minda dan Mata
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

3 comments:

  1. Cantik sarang anak Dara Tu.. bagus ye hfocus ni

    ReplyDelete
  2. Menarik ni.. boleh juga bagi anak try. Thanks sharing bro :)

    ReplyDelete
  3. Bagus H Focus ni..boleh la try nt

    ReplyDelete

Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: H-Focus Bantu Kecerdasan Minda Dan Kesihatan Mata Anak Rating: 5 Reviewed By: Zuwa Aripin