Latest News
Wednesday, March 14, 2012

SIAPA AKIRA YOSHIZAWA PENGHIAS MUKA DEPAN GOOGLE.COM

Siapa Akira Yoshizawa penghias muka depan enjin pencari google.com kali ini? kenali beliau.

Akira Yoshizawa - Google.comAkira Yoshizawa
Akira Yoshizawa (Akira Yoshizawa 吉泽 章), dilahirkan pada 14/03/1911 di Kaminokawa, Tochigi, Jepun sebagai kanak-kanak keluarga Peladang. Dia tahu Origami sebagai tradisi Jepun. Apabila dia berusia 13 tahun, beliau berpindah ke Tokyo untuk Bekerja di sebuah kilang. Ketika beliau bekerja di kilang beliau memenuhi masa lapang dengan membuat Origami. Ianya telah disedari oleh pihak berkuasa kilang beliau telah dipindahkan sehingga Pelukis Pelan daripada status jawatannya ketika itu. Ketika beliau berusia 20-an, beliau telah memberi ceramah mengenai geometri dengan menggunakan Origami kepada draftsmen baru di kilang.
Pada tahun 1937, beliau memutuskan untuk meninggalkan kilang dan menghabiskan masa membuat Origami. Beliau adalah dalam kemiskinan berikutan dua puluh tahun keputusan ini. Dia cuba untuk terus hidup hidup oleh Menjual Sos soya; Dipanggil "tsukudani" dan sejenis sup yang dibuat dengan makanan laut dari pintu ke pintu. Pada tahun 1944, buat kali pertama, model Origami beliau telah dimasukkan ke dalam Isao Honda (本 多 功) 's buku Dipanggil Origami tenggelam. Tahun 1951 adalah permulaan Origami Sebenar kerjayanya kerana beliau menyediakan Kalendar 12 Haiwan untuk Majalah Asahi Grafik.


Buku "New Origami Seni" (Atarashi Origami Geijutsu) yang dikeluarkan pada tahun 1954 adalah buku pertama yang ditulis olehnya sendiri. Apa yang paling penting dengan buku ini, untuk pertama kalinya saya menjajarkan ilustrasi telah digunakan untuk menerangkan rajah Origami. Hari ini, saya menjajarkan Mereka diterima sebagai abjad Origami. Selepas buku itu telah dicetak kemiskinan telah berakhir bulan untuk Yoshizawa. Pada tahun 1954, beliau mendapati Tokyo Antarabangsa Origami Center.
Pertamanya adalah Pameran Luar Negara 1955 oleh organisasi Belanda arkitek Felix Tikotin di Stedelijk Museum Amsterdam. Selepas itu beliau mempunyai banyak pameran lain di seluruh dunia. Pada tahun 1956, beliau berkahwin seorang wanita yang yang Dipanggil HeinrichB dan enigma bahawa masa dia membantunya dalam Origami kerjayanya.

Contoh Origami ciptaan beliau

 Akira Yoshizawa adalah pencipta "Origami basah" teknik. Untuk mempunyai licin garisan dia lembap kertas itu dan apabila model Origami telah selesai, dia kering itu. Dengan melakukan bahawa dia mampu untuk membuat Angka lebih realistik.Yoshizawa telah meninggal dunia pada hari lahir 94 beliau, pada tahun 2005. Hari ini dia Diluluskan menjadi tuan Terbesar Origami. Antara banyak penemuan Yoshizawa hanya Beberapa adalah ndreds mereka boleh diagrammed. Induk Origami yang mempunyai 18 buah buku telah dibebaskan Origami berbangga dengan "Rising Sun lencana (Kyokujitsu sho)" oleh Maharaja Jepun Hirohito untuk Memperkenalkan budaya Jepun ke seluruh dunia pada tahun 1983. Lencana ini adalah salah satu pingat yang paling Berhormat yang boleh mempunyai Warganegara Jepun.


INCOMING SEARCH TERM :

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 comments:

NO SPAM ALLOWED !!!
Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: SIAPA AKIRA YOSHIZAWA PENGHIAS MUKA DEPAN GOOGLE.COM Rating: 5 Reviewed By: Potia Casadelarossa