Latest News
Wednesday, July 17, 2013

Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah

Taktik Penyeludupan Dadah

Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah | Sebelum ni penulis berkongsi kes bunuh bayi dan bedah bayi sumbat dadah kedalam perut bayi sebelum di jahitnya semula. Kejam dan tidak berperikemanusiaan. Banyak lagi taktik-tatik penyeludupan dadah di tumpaskan oleh pihak berkuasa sebelum ini. Antaranya penyeludupan dadah yang biasa di dengar adalah dengan mengunakan "ubi kayu", "ikan" yang mana ubi dan ikan tersebut di kosongkan bahagian dalam terlebih dahulu sebelum menyumbatnya dengan dadah-dadah dan di bungkus dengan baik seolah-olah tiada kesan-kesan pengubahsuaian terhadap barangan berkenaan.

Penyeludupan Dadah Berbahaya (exstream)

Menurut sumber bagi taktik ini kebiasaannya di guna pakai oleh orang-orang yang berpengalaman dan juga di anggap keldai dadah antaranya seperti di bawah.

Body Packed Couriers

Sindiket menggunakan taktik melekatkan dadah pada tubuh badan atau di gelar Body Packed Couriers. Dadah disimpan dengan baik dalam beg bungkusan plastik, kemudian dilekat dan dibalut di bahagian paha supaya tidak mudah dikesan. Satu lapisan bag plastik hitam digunakan untuk membalut bungkusan dadah yang dilekatkan di paha.
Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah body packed couriers
Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah body packed couriers
Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah body packed couriers

Internal Ingestion Couriers

Sindiket menggunakan taktik memasukkan dadah ke dalam tubuh badan atau di gelar Internal Ingestion Couriers. Ketulan atau bungkusan dadah yang telah ditelan ke dalam tubuh badan dilepaskan keluar dengan bantuan ubat yang diberi kepada penjenayah. Bagi sesetengah ketualan atau bungkusan dadah yang tidak dapat dikeluarkan melalui sistem perkumuhan, maka pembedahan perlu dilakukan bagi mengeluarkan dadah yang disembunyikan di dalam badan. Dalam kes tertentu, bungkusan yang berada di dalam badan telah pecah dan menyebabkan kematian kepada pembawanya.
Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah internal ingestion couriers
Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah internal ingestion couriers
Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah internal ingestion couriers

Sumber gambar : Taktik penyeludupan dadah


INCOMING SEARCH TERM :

Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah, Taktik Penyeludupan Dadah, Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah, cara seludup dadah, jenanyah seludup dadah, dadah berbahaya, jauhi dadah, Internal Ingestion Couriers, Body Packed Couriers
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

4 comments:

 1. nak kaya punya pasal. main ngn taik pon xpe erkkk

  ReplyDelete
 2. geli giler!!!!! yucckkksss

  ReplyDelete
 3. mmg giler. tak sanggup nk fikir pasal dadah ni

  ReplyDelete
 4. perghh telan dadah tu mmg horror.gila ahh.baik aku telan murtabak..

  ReplyDelete

NO SPAM ALLOWED !!!
Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Gambar Taktik-Taktik Penyeludupan Dadah Rating: 5 Reviewed By: Potia Casadelarossa