Latest News
Monday, August 12, 2013

Lari Dari Perang Hidup Dalam Hutan 42 Tahun

Lari Dari Perang Hidup Dalam Hutan Selama 42 Tahun

Lari Dari Perang Hidup Dalam Hutan 42 Tahun | Informasi kali ini : Perang Vietnam sudah lama berakhir 38 tahun lalu. Minggu ini, kedua-dua lelaki telah ditemui semula masih bersembunyi di dalam hutan sehingga ke hari ini.

Lari Dari Perang Hidup Dalam Hutan 42 Tahun, vietnam


Pihak berkuasa di Vietnam mendapati bapa dan anak selepas mengadakan operasi pencarian di dalam hutan Vietnam. Mereka dibawa ke hospital untuk menerima rawatan perubatan yang diperlukan. Bapanya terpaksa dibawa dalam buaian kerana dia terlalu lemah untuk berjalan.

Ho Van Thahn melarikan diri ke dalam hutan dengan anaknya berusia 1 tahun pada tahun 1971, selepas bom meletupkan rumahnya, dan isterinya terbunuh dan dua orang anak lelakinya. Sejak itu, mereka telah hidup dalam ketakutan.

Bapanya, kini berusia 82 tahun, dan anak itu telah tinggal di Treehouse yang diperbuat daripada kayu dan mempunyai bidang di mana mereka membesar tembakau dan tebu di hutan di wilayah Quang Ngai. Mereka membuat seluar dari kulit kayu kering dan juga mencipta kapak, pisau dan anak panah untuk memburu. Mereka terpencil daripada arus pembangunan, Kinh.

Apabila satu lagi salah satu daripada anak-anaknya, Ho Van Tri - yang dilahirkan pada hari pengeboman dan diselamatkan oleh saudara - dikesan dua lelaki ke dalam hutan dalam 20 tahun yang lalu, mereka enggan untuk pergi bersamanya. Ketakutan mereka yang teramat sangat menyebabkan mereka untuk menyembunyikan diri daripada orang lain, dan tiada apa yang boleh memujuk mereka meninggalkan tempat persembunyian mereka.

Thahn dan anak Ho Van, mereka sedang dirawat bagi memulihkan kesihatan dan mungkin dalam masa yang singkat akan dibawa hidup di dalam dunia yang serba moden ini.


INCOMING SEARCH TERM :

Lari Dari Perang Hidup Dalam Hutan 42 Tahun, hidup dalam hutan, 42 tahun hidup dalam hutan
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

5 comments:

NO SPAM ALLOWED !!!
Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: Lari Dari Perang Hidup Dalam Hutan 42 Tahun Rating: 5 Reviewed By: Potia Casadelarossa