Latest News
Thursday, August 28, 2014

1 Malaysia Mini Moto Challenge Elite PLUS Speedway

1 Malaysia Mini Moto Challenge Elite PLUS Speedway | Aktiviti Sukan permotoran menjadi aktiviti sasaran kami pada hujung minggu yang lepas. SB bersama Krew AiMedia ke Elite PLUS Speedway, yang berlokasi di tepi Lebuh Raya Elite untuk aktiviti fotografi yang lebih kepada latihan serta mempraktikkan seni fotografi (photography) yang di pelajari.

Teknik Panning Photography

Teknik atau skill yang di namakan "panning" adalah satu teknik fotografi yang digunakan untuk membekukan gerakan pada objek atau subjek yang bergerak. Bagaimana teknik panning ini di lakukan?. Lihat gambar di bawah sebagai contoh.

1 Malaysia MiniMoto Challenge Elite PLUS Speedway
1 Malaysia Mini Moto Challenge Elite PLUS Speedway | Contoh Panning

Cara Buat Panning

Cara untuk melakukan panning adalah dengan menggerakkan kamera selari dengan arah gerakan objek atau subjek yang ingin di rakamkan sehingga objek atau subjek akan kelihatan lebih fokus, manakala latar belakang atau pun persekitaran objek atau subjek akan kelihatan kabur seolah objek atau subjek tersebut seperti sedang bergerak pantas walaupun di dalam gambar.

teknik photography panning
1 Malaysia Mini Moto Challenge - Pocket Bike

panning photography
1 Malaysia MiniMoto Challenge - Mini GP

Video 1 Malaysia Mini Moto Challenge

Pada hari tersebut SB sempat merakam sedikit video sekitar perlumbaan 1 Malaysia MiniMoto Challenge untuk perkongsian bersama. Selamat menonton.Salah seorang blog rakan yang turut menulis artikel tentang 1 Malaysia Mini Moto Challenge ini http://nizamkatosanart.blogspot.com


INCOMING SEARCH TERM :

1 Malaysia Mini Moto Challenge, 1 Malaysia Mini Moto Challenge Elite PLUS Speedway, Teknik Panning Photography, Cara Buat Panning, Video 1 Malaysia Mini Moto Challenge
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 comments:

NO SPAM ALLOWED !!!
Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: 1 Malaysia Mini Moto Challenge Elite PLUS Speedway Rating: 5 Reviewed By: Potia Casadelarossa