Latest News
Tuesday, March 21, 2017

KELAB RAKAN MALAYSIA, ROOPAWAN & PANTAI TIMUR FC BANTU GELANDANGAN KUALA LUMPUR

KELAB RAKAN MALAYSIA, ROOPAWAN & PANTAI TIMUR FC 
BANTU GELANDANGAN KUALA LUMPUR | Kuala Lumpur, 18 Mac 2017 – Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Kelab Rakan Malaysia bersama-sama portal membeli-belah atas talian, Roopawan (www.roopawan.com) dan kelab Bolasepak Pantai Timur FC hari ini menganjurkan Program Bersama Gelandangan di Pusat Transit Gelandangan, Kuala Lumpur.

Krew sukarelawan yang terlibat

Program khidmat masyarakat yang julung kali menggabungkan penganjur berbilang industri ini turut mendapat sokongan Pertubuhan Penyayang Islam Malaysia (Muslim Care Malaysia Society), Program Power of Sedekah (NGO), SME PESAT (Persatuan SME Anak-Anak Terengganu Di Selangor dan Wilayah Persekutuan), Shortea Barbershop dan MZ Patin berjaya menarik hampir 200 gelandangan dari sekitar Kuala Lumpur.

Suasana di dalam psat transit gelandangan KL

Pembahagian baju secara free  market

Pengagihan pek makanan oleh sukarelawan bertugas


Krew sukarelawan yang terlibat

Pelbagai bantuan ditawarkan termasuk pemeriksaan kesihatan percuma oleh pakar perubatan, khidmat gunting rambut percuma, pengagihan makanan tengahari dan pek makanan kering, pengagihan pakaian terpakai (free market) serta kemudahan bekalan asas seperti berus gigi, sabun mandi dan lain-lain lagi. Program Bersama Gelandangan ini turut disertai kira-kira 30 sukarelawan daripada gabungan agensi yang terlibat.

Sesi beramah mesra bersama penghuni Pusat Transit Gelandangan KL


Program ini akan terus diadakan secara berkala setiap 3 bulan sepanjang tahun ini. Kelab Rakan Malaysia mahu mengungguli dalam tawaran bantuan terhadap mereka yang memerlukan selaras dengan misi pertubuhan ini diwujudkan,” menurut Dato’ Mohamed Zain Bin Abdul Malek, Presiden Kelab Rakan Malaysia.

Mohd Fuad Mohd Noor
Roopawan tampil sebagai hub untuk produk fesyen dan kecantikan buat pasaran global Muslim, justeru pembabitan dalam khidmat sosial masyarakat ini dilihat sebagai cara terbaik dalam menabur bakti balas buat masyarakat,

menurut Pengurus Besar Roopawan Marketing Sdn Bhd
Mohd Fuad Mohd Noor.
Tentang Roopawan

Roopawan (www.roopawan.com) adalah sebuah laman membeli-belah secara talian yang kian meningkat naik di dalam arenanya. Roopawan yang dimiliki sepenuhnya oleh Roopawan Marketing Sdn Bhd mula beroperasi secara rasmi pada Ogos 2016 menawarkan produk fesyen dan kecantikan Muslim dengan lebih 50 jenama tempatan dan antarabangsa.

Roopawan yang diasaskan oleh 2 anak muda, Mohd Fuad Mohd Noor dan Siti Amalina Ariffin mencatatkan perolehan sehingga RM300,000 hanya selepas 6 bulan dilancarkan. Roopawan turut merancang untuk menembusi pasaran luar Malaysia menjelang akhir 2017.


Mohamad Fadli Ishak
"Pantai Timur FC tampil menganjurkan program sebegini sebagai salah satu cabang kebajikan buat ahli kami di seluruh negara terutamanya yang menetap di Kuala Lumpur.

Ini salah satu cara kami dalam membalas jasa negara, selain mendekatkan ahli kami dengan masyarakat,"


ujar Mohamad Fadli Ishak, Presiden Pantai Timur FC.Tentang Pantai Timur FC

Pantai Timur FC atau dikenali sebagai PTFC adalah satu pasukan bola sepak yang ditubuhkan sejak 2009 lagi. Kelab Bola Sepak Pantai Timur akan menyertai Pertandingan Bola Sepak Liga Sosial Shah Alam V3 bermula 19 Mac 2017. Pemain Pantai Timur FC adalah terdiri daripada anak-anak Pahang, Terengganu dan Kelantan, selaras dengan nama kelab. Untuk mendaftar sebagi ahli kelab, sila hubungi Mohd Fadli Bin Ishak, Pengurus pasukan Pantai Timur FC, di talian 0108907477.

Program yang akan diteruskan pada setiap 3 bulan sepanjang tahun ini adalah selaras dengan hasrat kerajaan Malaysia dalam membendung gejala tidak sihat di kalangan gelandangan menerusi perhatian sewajarnya yang akan diberikan. Golongan masyarakat yang mampu boleh menghulur sumbangan peribadi ke Kelab Rakan Malaysia dengan menghubungi Cik Ezette, Ketua Biro Perhubungan Awam & Acara, Kelab Rakan Malaysia di talian 0179746520 atau emel ezette.kram@gmail.com


Tentang Kelab Rakan Malaysia

Kelab Rakan Malaysia (KRAM) adalah pertubuhan yang bertujuan:
  1.  Mengeratkan perhubungan persahabatan dan semangat muhibah di kalangan ahli-ahli.
  2.  Mengamalkan semangat kerakanan, kesukarelaan dan setiakawan.
  3. Menggalakkan dan memudahkan rakyat Malaysia dan penduduk setempat mengamalkan gaya hidup sihat.
  4. Menggalakkan perpaduan dikalangan rakyat Malaysia dengan menggunakan platform sukan dan rekreasi.
  5. Menggalakkan semangat cintakan sukan di kalangan rakyat Malaysia.
  6. Menjalankan kerja-kerja dan perkhidmatan amal untuk masyarakat umumnya.

Untuk maklumat lanjut program anda boleh mendapatkan maklumat seperti di bawah :

Kelab Rakan Malaysia 
Zettira Ezette Farhanna
Telefon : 0179746520
email : ezette.kram@gmail.com

Mohd Izzul Izzuddin
Telefon : 0195433934
Email : izzul.kram@gmail.com

Roopawan Marketing Sdn Bhd
Mohd Fuad Mohd Noor
Telefon : 0193933529
Email : mohdfuad@roopawan.com

Siti Amalina Ariffin
Telefon : 0177540687
Email : amalinariffin@roopawan.com

Pantai Timur FC (PTFC)
Mohd Fadli Bin Ishak
Telefon : 0108907477


INCOMING SEARCH TERM :

KELAB RAKAN MALAYSIA, ROOPAWAN & PANTAI TIMUR FC BANTU GELANDANGAN KUALA LUMPUR
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

2 comments:

NO SPAM ALLOWED !!!
Sebarang Komen yang tidak berkaitan dengan artikel / SPAM akan Di PADAM. Terima Kasih.

Item Reviewed: KELAB RAKAN MALAYSIA, ROOPAWAN & PANTAI TIMUR FC BANTU GELANDANGAN KUALA LUMPUR Rating: 5 Reviewed By: Blogger2u